28 Ocak 2013 Pazartesi

Kayseri Köftesi

Malzemeler

Yarım kilo koyun kıyması
1 Adet soÄŸan
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
1 Demet maydanoz
1 Kilo patates
1 Dilim ekmek içi
Yarım kilo domates
1 Tutam kimyon
1 Çay kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
Süt

Kayseri Köftesi tarifi

Büyük ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, sütte ıslattıktan sonra ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın.
2-3 Kaşık suyla karıştırarak iyice yoğurun.
Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alın.
Islak iki avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaştırın.
Bu arada patateslerin kabuklarını soyun.
Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuzlu soğuk suya atın.
Patatesleri yıkayıp, kurulayın.
Tavada eritilen margarin içine atın.
Karıştırarak 1-2 dakika kızartın.
Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın.
Üzerlerine de köfteleri oturtun.
Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin.
Tuz serpip, tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
Köftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından çıkarın.
Yemeğin biçimini bozmadan servis tabağına aktarın.
Üstüne kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın.

Sponsorlar

Adana Kebap

Malzemeler :
• 400 gr. kıyma
• 150 gr. iç yağı
• tuz, pulbiber
• karabiber

Garnitürü için:

• 6 sivri biber
• 3 domates
• yeşil soğan
• maydanoz
• taze nane
• kırmızı turp
• lavaş

Salatası için:
• 2 kırmızı soğan
• 2 domates
• nar ekşisi
• zeytinyağı
Adana Kebap Tarifi



150 gr.iç yağını ince ince kesin. 400 gr.kıyma ile İç yağı karıştırın.Üzerine, pulbiber karabiber ve tuz ilave ederek tekrar karıştırın.Kalın tahta şişlere kebap harcını yerleştirin ve elinizle uzunlamasına şekil verin.
Garnitürü için 6 biberi ve 3 adet domatesi iri olarak kesin. Biberleri ve domatesleri şişlere takın . Teflon tavada veya Izgara da adana şişleri ve şişte olan domates ve biberleri pişirin.Salatası için 2 domatesi küp olarak ,2 kırmızı soğanı da piyaz şeklinde kesin ve karıştırın.Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edip karıştırın.Servis tabağına adana kebabı ve şişte olan domates , biber ve lavaşları ilave edin.Yanına da taze nane, turp, maydanoz,yeşil soğan ve salata ile servis edin.

Sponsorlar

PAZILI DÜRÜM BOREGİ

MALZEME

• 2 adet yufka (orta boy)
• 600 gr. pazı
• 2 baş kuru soğan (orta boy, İnce kıyılmış)
• 10 yemek kaşığı margarin
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
• 2 adet yumurta (bir kapta çırpılacak)
• 1 adet yumurta şansı
• 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
• 6/1 limon suyu, yeterince tuz

PAZILI DÜRÜM BOREGİ tarifi

Pazıları çok iyi yıkayıp ince kıyarak bir kaba koyalım. Ayrı bir tencerede marga­rini kızdırıp soğanı 10-15 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alarak so­ğumaya bırakalım. Bundan sonra tuzu, karabiberi ve rende kaşarı serpip bek­lemeye alalım. Yufkalardan birini tamamen açarak iki adet çırpılmış yumurtayı bir fırça aracılığıyla yufkanın üzerine eşit bir şekilde sürelim ve ikinci yufkanın tam üstüne gelecek şekilde koyup yapışmasını sağlayalım. Daha önceden ha­zırladığımız pazılı harcı yufkanın üzerine yine eşit bir şekilde yayıp bir baştan bir başa dürerek bir tepsiye koyalım. Yumurta sarısını, sıvıyağı ve limon suyunu çır­pıp bir fırça yardımı ile üzerine sürelim ve orta hararetli fırında 25-30 dakika ka­dar pişirerek servise verelim.

BEÅžAMEL SOSUN YAPILIÅžI
Yağı kızdırıp unu ilave ettikten sonra iki dakika kavuralım ve ocaktan alarak so­ğumaya bırakalım. Sütü ekledikten sonra üç dakika kaynatarak tuzu atıp ocak­tan alalım. Beşamel sosumuz hazırdır.

Sponsorlar

Balıklı Bohaça

Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER (5 Kişilik) Süre:40 dak.

* 10 Kare Milföy Hamuru
* 400 gr Hamsi
* 1 SoÄŸan
* 1 Kahve Fincanı Margarin
* 3 Yumurta
* 4-5 Dal Maydanoz
* 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
* Tuz,Karabiber
Balıklı Bohaça tarifi

1 – Milföy hamurunu buzluktan çıkarın.Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin.1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın.Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın.
2 – Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin.5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın.Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz,yoğurt,tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
3 – Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın.Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın.Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

Sponsorlar

Kıymalı Cevizli Çiçekler

GEREKLİ MALZEMELER

* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı erimiş margarin
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağı un

Harcı için:
* 250 gr dana kıyma
* 1 adet soÄŸan
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 su bardağı ceviz
* Yeteri kadar tuz,karabiber
* Üzeri için çörek otu

Kıymalı Cevizli Çiçekler tarifi

1 – Yumurta sarısının birini ayırın.Yoğurma kabına yumurtaları,yoğurdu,margarini ve tuzu koyup karıştırın.Un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.
2 – Üzerini yaş bezle örtüp l5-20 dakika dinlendirin.
3 – Harcı için margarini eritip ince doğranmış soğanı kavurun.Kıymayı ekleyin.Kavrulunca ateşten alın.İri dövülmüş ceviz,tuz,karabiber ekleyin. Soğumaya bırakın.Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
4 – Çiçek kalıplarla hamur kesin.Arasına yeterince harç koyup üst üste yapıştırın.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.170 derecedeki ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Sponsorlar

Pazılı Gözleme

GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)

* Yarım kilo pazı
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet orta boy soÄŸan
* 200 gram yağsız kıyma
* Maydanoz,tuz,karabiber
* 3 adet yufka
* 1 Çorba kaşığı tereyağ
Pazılı Gözleme tarifi

1 – Pazı yapraklarını yıkayıp,sularını iyice süzülmesi için kevgirde bekletelim.Sıvıyağlı tavada,önce küçük doğranmış soğanı ve yağsız kıymayı kavuralım.
2 – Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını ince doğrayıp ekleyelim.Bu şekilde 3 dakika daha kavuralım.Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip kavurmaya devam edelim. Ateşten almadan 1 dakika önce ince kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiberi ekleyelim.
3 – Ateşten alıp soğutalım,1 yufkayı serelim. Yufkanın ortasına pazılı harçtan yayalım.Yufkanın karşılıklı kenarlarım bohça kapatır gibi kapatalım.
4 – Pazılı yufkayı,çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişirelim.Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapalım. Hazırladığımız pazılı gözlemeye,soğutmadan arkalı önlü tereyağı sürüp, servis yapalım

Sponsorlar

Yufkalı Çipura

Malzemeler

1 adet çipura (fileto edilmiş)

1 adet yufka

1 adet yumurta

1 adet haşlanmış havuç

5 adet ıspanak yaprağı

5 adet taze soÄŸan

Dereotu

Tuz Karabiber

Yufkalı Çipura Tarifi

Haşlanmış havuç ince ince doğranır. Taze soğanın yeşil yaprakları doğranıp havuca ilave edilir. 1 yumurta kırılıp tuz, biber ilavesi ile karıştırılır. Bu karışım 2′ye ayrılmış çipura fi­letonun 1 tanesinin üzerine sürülür. Ispanak yaprakları bu ka­rışımın üzerine dizilir. Çipuranın diğer yarısı da tuzlanıp üze­rine kapatılır. 1 yufkanın yarısı ile balık sarılır ve yufkaya da balık şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200° fırında 40-45 dakika pişirilir.

Sponsorlar