MALZEME
• 2 adet yufka (orta boy)
• 600 gr. pazı
• 2 baş kuru soğan (orta boy, İnce kıyılmış)
• 10 yemek kaşığı margarin
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
• 2 adet yumurta (bir kapta çırpılacak)
• 1 adet yumurta şansı
• 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
• 6/1 limon suyu, yeterince tuz
Pazıları çok iyi yıkayıp ince kıyarak bir kaba koyalım. Ayrı bir tencerede margaÂrini kızdırıp soÄŸanı 10-15 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alarak soÂÄŸumaya bırakalım. Bundan sonra tuzu, karabiberi ve rende kaÅŸarı serpip bekÂlemeye alalım. Yufkalardan birini tamamen açarak iki adet çırpılmış yumurtayı bir fırça aracılığıyla yufkanın üzerine eÅŸit bir ÅŸekilde sürelim ve ikinci yufkanın tam üstüne gelecek ÅŸekilde koyup yapışmasını saÄŸlayalım. Daha önceden haÂzırladığımız pazılı harcı yufkanın üzerine yine eÅŸit bir ÅŸekilde yayıp bir baÅŸtan bir baÅŸa dürerek bir tepsiye koyalım. Yumurta sarısını, sıvıyağı ve limon suyunu çırÂpıp bir fırça yardımı ile üzerine sürelim ve orta hararetli fırında 25-30 dakika kaÂdar piÅŸirerek servise verelim.
BEÅžAMEL SOSUN YAPILIÅžI
Yağı kızdırıp unu ilave ettikten sonra iki dakika kavuralım ve ocaktan alarak soÂÄŸumaya bırakalım. Sütü ekledikten sonra üç dakika kaynatarak tuzu atıp ocakÂtan alalım. BeÅŸamel sosumuz hazırdır.
Sponsorlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder