Malzemeler
1 adet çipura (fileto edilmiş)
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet haşlanmış havuç
5 adet ıspanak yaprağı
5 adet taze soÄŸan
Dereotu
Tuz Karabiber
Yufkalı Çipura Tarifi
HaÅŸlanmış havuç ince ince doÄŸranır. Taze soÄŸanın yeÅŸil yaprakları doÄŸranıp havuca ilave edilir. 1 yumurta kırılıp tuz, biber ilavesi ile karıştırılır. Bu karışım 2′ye ayrılmış çipura fiÂletonun 1 tanesinin üzerine sürülür. Ispanak yaprakları bu kaÂrışımın üzerine dizilir. Çipuranın diÄŸer yarısı da tuzlanıp üzeÂrine kapatılır. 1 yufkanın yarısı ile balık sarılır ve yufkaya da balık ÅŸekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200° fırında 40-45 dakika piÅŸirilir.
Sponsorlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder