28 Ocak 2013 Pazartesi

Kış Zeytinyağlısı

Malzemeler

1 küçük boy karnabahar

5-6 adet yer elması

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet soÄŸan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz Dereotu

Kış Zeytinyağlısı Tarifi

Karnabahar haşlanıp çiçeklerine ayrılır. Yer elması ayıklanıp iri küp doğranır. Patates ve havuç da ayıklanıp iri küp doğranır. Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Doğ­ranmış sebzeler ilave edilir. Tuz eklenip orta hararetli ateşte 20-25 dakika pişirilir. Servis yaparken dereotu ile süslenir.

Sponsorlar

Lahana Güzeli

Malzemeler

•  1 adet ufak lahana

•  1 su bardağı mayonez

•  1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

•  3 su bardağı yoğurt

•  3 diş sarmısak

•  1/2 çay bardağı zeytinyağı

•  tuz

•  karabiber

Lahana Güzeli Tarifi

1   Lahanayı incecik kıyın. Haşlayın ve süzgeçten geçirin. Derin bir kaba alın.

2   Ceviz, mayonez ve tuzu ekleyin. Karıştırıp servis tabağına alın.

3   Sarımsakları dövün ve yoğurtla karıştırın. Yoğurdu servis tabağındaki lahananın üzerine dökün.

4 Zeytinyağını tavada ısıtıp içine pul biberi katın. Lahananın üzerine gezdirerek servis yapın.

Sponsorlar

Kuru Meyveli Türlü

Malzemeler

500 gr. kuşbaşı et
10 adet kuru kayısı
10 adet çekirdeği çıkarılmış kuru
Erik
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Harcı İçin:

2 adet soÄŸan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı nişasta
Tuz, Karabiber

Üzerine: Rendelenmiş kaşar peyniri

Kuru Meyveli Türlü Tarifi

Çitler tuzlu suda haşlanıp, süzgeçten geçirildikten sonra bir kâseye alınır. İkiye bölünmüş kuru kayısı, çekirdeği çıka­rılmış kuru erik, yıkanmış kuru üzüm, Hindistan cevizi, dol­malık fıstık eklenir. Hepsi birlikte harmanlanıp, bir fırın tepsi­sine yayılır. Soğanları iri küp biçiminde doğranır. Margarin ile tavada sotelenir ve ocaktan alınır. Limon suyu, hardal, tuz, karabiber, kekik, nişasta ve istenirse etin haşlama suyundan biraz alınıp karıştırılır ve tepsideki etlerin üzerine gezdirilir. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika pişirilir.

Sponsorlar

Hamur Tepsili Et

Malzemeler

•  2 adet patlıcan

•  1 kabak

•  1 patates

•  1 havuç

•  2 domates

•  2 yeşil biber

•  250 gr kuşbaşı et veya tavuk eti

•  1 demet maydanoz

•  1 demet dereotu

•  1 demet taze nane

•  taze soğan

•  taze sarmısak

•  1 kaşık margarin

•  tuz

•  karabiber

Hamuru İçin

•  50 gr yağ

•  1 çay bardağı kaşar (rendelenmiş)

•  1 /2 demet nane

•  biraz buzlu su

•  2 adet taze soğan

•  2 dal dereotu

•  tuz

Hamur Tepsili Et Tarifi

1   Bir kaşık yağı ve eti tencereye koyup, soteleyin. içine uzunlamasına küçük doğranmış patlıcanları, kabağı, patatesi de ekleyin. Hepsini beraber sote edin.

2   Domatesi, biberi, taze soğanı, dereotunu, naneyi ilave edin. Kendi suyu ile ateşte 15 dakika pişirin.

3   Başka bir kapta un, yağ, rendelenmiş kaşar, nane ve buzlu su ile bir hamur yapıp, tepsi büyüklüğünde açın.

4   Pişirdiğiniz sebzeli eti, fırın tepsisine koyup, üzerini hazırladığınız hamurla kapatın. Fırında kızarana kadar pişirin.

Sponsorlar

NeÅŸeli Pasta

MALZEMELER

• 2 paket ikişer katlı sade pandispanya

Keki ıslatmak için:

• Bir buçuk su bardağı soğuk süt
• 3 çorba kaşığı pudraşekeri
• 2-3 damla badem esansı

Kreması için:

• 1 paket sade hazır pasta krema tozu
• 1 paket toz krem şanti
• 3 su bardağı soğuk süt
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 paket vanilya

Arasına koymak için:

• 1 su bardağı mısır gevreği
• 4-5 çorba kaşığı ayva marmeladı

Süslemek için:

• 100 gram pudraşekeri
• 100 gram İnce çekilmiş badem
• 1 adet yumurta
• 100 gram tozşeker
• Yarım çay kaşığı vanilya ya da 3-4 damla badem esansı
• Birer tutam farklı renkte gıda boyalan
• Üzerine portakal, muz kivi gibi meyvelerden de koyabilirsiniz.

(12 kiÅŸiliktir)

NeÅŸeli Pasta

Pasta Tarifi:

ÖNCELİKLE pandispanyalardan ikisini, diğer ikisinden küçük yuvarlak olacak şekilde bir kase ya da tabak yardımıyla kesin. Süt, pudraşekeri ve badem esansını karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla 4 pandispanya parçasını da ıslatıp kenara alın. (Ayrıca Pandispanya Tarifimize bakabilirsiniz) Diğer taraftan kremayı hazırlamak için, pasta krema tozu ve toz krem şantiyi bir kaba boşaltıp sütü üzerine ilave edin. Mikser yardımı İle iyice çırpın. Vanilya ve tereyağını da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Islattığınız kek parçalarından büyük olanın alt parçasını bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine önce ayva marmeladı sürün, arkasından mısır gevreği serpin. Daha sonra hazırladığınız kremadan 2 çorba kaşığı kadar döküp ikinci pandispanya parçasını üzerine kapatın. Aynı İşlemleri diğer pasta parçalarına da uygulayıp pastaların katlarını tamamlayın. Kalan krema ile pastanın tüm dış yüzeyini kaplayıp dolapta soğumaya bırakın. Süslemeleri yapmak için, elenmiş pudraşekeri ve bademi bir kasede karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve tozşekeri benmari usulü eritin ve krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Bu karışımı, vanilya esansı ile bademli karışıma ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin ve küçük parçalara ayırın. Her parçayı farklı bir gıda boyası ile renklendirin. Renkli hamurlardan rakamlar ve çiçekler hazırlayıp pastanızı süsleyin. Diğer Pasta Tariflerimiz.

Aşçının notu:

Pastayı süslemek için hazırladığınız renkli hamurla isterseniz pastanın tüm yüzeyini kaplayabilirsiniz. Bunun için hamurları pudraşekeri dökülmüş tezgahta açabilirsiniz

Sponsorlar

Fırında Patates Püreli Köfte

• 500 gr kıyma
• 3 dilim bayat ekmek
• 3 diş sarımsak
• 2 soğan
• 1 kilo patates
• 3 domates
• 10 tane sivri biber
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 fincan sıvıyağ
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber
• 1 çay kaşığı karabiber
• Tuz

Fırında Patates Püreli Köfte tarifi

1 – Kıymanıniçine bayat ekmek, rendelenmiş soğan ve sarımsak, tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave edilip iyice yoğrulur. Yağlanmış fırın tepsisine 1 santim kalınlığında yayılır. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberler sırayla yerleştirilir.
2- Diğer tarafta haşlanmış patatesin kabukları soyulup rendelenir. Tuz ilave edilip, karıştırılıp püre haline getirilir. Tepsideki domateslerin üzerine yayılır.
3- Ayrı bir kapta salça 1 çay bardağı su ile karıştırılıp yağ da ilave ettikten sonra bir taşım kaynatılır. Patatesin üzerine dökülüp kızgın fırına verilir.

Sponsorlar

Pastırmalı Tarak Kebabı

GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)Süre: 30 dak 1 Porsiyon 250 Kalori

* 500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 diş sarımsak, iyice doğranmış
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyağı, eritilmiş
4 limon parçası, süslemek için


Pastırmalı Tarak Kebabı tarifi

1 – Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin.Tuz ve karabiberle tatlandırın.
2 – Orta ateşte bir taşım kaynatın.Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.
3 – Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın.Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.
4 – Izgarayı yüksek ateşte ısıtın.
5 – Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.
Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün.10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin.
6 – Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
ALTERNATİF:
Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz.Karideslerin arasına defne yaprakları,soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir.
SERViS ÖNERiLERi:
Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın

Sponsorlar