Malzemeler
500 gr. kuşbaşı et
10 adet kuru kayısı
10 adet çekirdeği çıkarılmış kuru
Erik
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Harcı İçin:
2 adet soÄŸan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı nişasta
Tuz, Karabiber
Üzerine: Rendelenmiş kaşar peyniri
Kuru Meyveli Türlü Tarifi
Çitler tuzlu suda haÅŸlanıp, süzgeçten geçirildikten sonra bir kâseye alınır. İkiye bölünmüş kuru kayısı, çekirdeÄŸi çıkaÂrılmış kuru erik, yıkanmış kuru üzüm, Hindistan cevizi, dolÂmalık fıstık eklenir. Hepsi birlikte harmanlanıp, bir fırın tepsiÂsine yayılır. SoÄŸanları iri küp biçiminde doÄŸranır. Margarin ile tavada sotelenir ve ocaktan alınır. Limon suyu, hardal, tuz, karabiber, kekik, niÅŸasta ve istenirse etin haÅŸlama suyundan biraz alınıp karıştırılır ve tepsideki etlerin üzerine gezdirilir. En üste rendelenmiÅŸ kaÅŸar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika piÅŸirilir.
Sponsorlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder