Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı galete unu
1su bardağı şeker
1su bardağı hindistan cevizi(ben yarısını fındık yaptım)
1su bardağı sıvıyağ
1paket kabartmatozu
2 paket vanilya
Åžerbeti
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
birkaç damla limonun suyu
Yapılışı
Öncelikle ÅŸerbeti hazırlayın kekimiz piÅŸene kadar soÄŸusun. Malzemeleri kek yapımı gibi hazırlayıp 150-160 derecede piÅŸirin (piÅŸerken kabaracak merak etmeyin iyice kızarsın). Tatlımız piÅŸtiken sonra ilk sıcaklığı geçsin sonrada soÄŸuyan ÅŸerbetimizi ilave edelim. Afiyet olsun…
Kıbrıs Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder