
.jpg) Tandır Böreği (Kayseri)
Tandır Böreği (Kayseri)
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı su veya süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 paket yağ maya veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
- AlabildiÄŸince un
Arası İçin: 
- 1 paket margarin veya tereyağı
- 1/2 su bardağı tahin
İçi İçin: 
- Kavrulmuş kıyma veya peynir
Üzeri İçin: 
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam
Hazırlanışı: 
- Hamur malzemesi karıştırılıp, alabildiğince un ilavesi ile kulak memesi kıvamında yoğrulur ve hamur iki bezeye ayrılır.
- İlk hamur açılabildiği kadar ince açılıp, üzerine erimiş yağ ve tahin karışımından sürülür.
- Hamurun ortasına bir tabak koyulup, etrafı kesilir. Kenarındaki parçada 8 parçaya bölünerek ortadaki parçanın üzerine yerleştirilir.
- Altta kalan hamurun kenarla üstteki hamurların üzerine kapatılıp, aynı şekilde hazırlanan diğer hamurlarla birlikte buzdolabına kaldırılır.
- Üzerine iç yayılıp, için üzerine de açılan diğer hamur yerleştirilir.
- Yumurta sarısı, zeytinyağı ile karıştırılıp, hamurun üzerine sürülür ve susam serpilir.
- Eğer hamur mayalı ise hiç bekletmeden 180 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Püf Noktası: Hamur mayalı olursa bekletmeden fırına verilmeli yoksa hamur mayalanır ve katlar oluşmaz.
Özelliği: Tandır böreği, Kayseri de her evde pişen geleneksel bir börektir.
Tarifin Özellikleri:
Tandır Böreği (Kayseri)
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder