2 Aralık 2013 Pazartesi

İtalyan Usulü Pizza Tarifi Ve Malzemeleri

İtalyan Usulü Pizza Tarifi Ve Malzemeleri

Malzemeler

(4-6 kişilik):
Hamurun Malzemeleri:
20 gr. yaş maya,
200 gr. (bir su bardağı) ılık su,
250 gr. elenmiş un
1/4 su bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz.
Garnitürün Malzemeleri:
300 gr. soğan, (piyaz doğranmış),
2 çay kaşığı tuz,
50 gr. siyah zeytin,
karabiber,
1 avuç dolusu kaşer peyniri rendesi,
1 tutam mercanköşk (toz halinde istenirse),
5-6 yaprak fesleğen (olmasada olur)

Hazırlanışı:

Hamuru hazırlama: Mayayı ılık suyun içine atıp karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın.
Unu tezgahın üzerine tepeleme yayıp, ortasını havuz gibi açınız. Zeytin yağını ve mayalı suyu boşaltarak unu yedirerek hamuru parmaklarınızın ucu ile işleyiniz.
Hamuru iki elinizin içiyle geri ileri ite ceke yoğrulmasını sağlayınız.Hamurun yapışmasını göz önünde bulundurarak yapışmaması için un serpiniz. 10-15 dakika arası elinize tezgaha yapışmayacak hale gelince top haline getirip unlanmış bir kaba koyup nemli bir bez örterek muhafaza ediniz.gözle hissedilir şekilde hamur kabarıncaya kadar 1-2 saat bekleyiniz.
Ellerinizi unlayıp hamuru, üstüne ellerinizin içiyle vurarak, açın. Açma işlemini bir oklava ile tamamlayıp, 0,5 cm. kalınlığında yuvarlak pizza hamurunu hazırlayın. Hamuru kenarlarından çekiştirerek (böylece hamurun orta kısmı daha ince olacaktır) yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Üstüne zeytin yağını fırça yardımıyla sürün
Garnitürü için önce soğanı bir kaba alıp üzerine iki çay kaşığı tuz serptikten sonra bir kenarda otuz dakika bekletin. Soğanları yıkayıp tuzunu akıtın. Soğanları yağlanmış pizza hamurunun üzerine, kenarlarda 2 cm. boşluk kalacak biçimde, döşeyin. Soğanların üzerine zeytinleri yerleştirdikten sonra biberi ekleyin. Bunun da üzerine sırasıyla kaşer peyniri rendesini, dilerseniz mercanköşkü ve zeytinyağına batırılmış fesleğen yapraklarını döşeyin. Pizzayı alüminyum kağıtla örtüp, ılık bir yerde otuz dakika arası dinlenmeye bırakın. Önceden ısıtılmış sıcak fırında, üzerindeki alüminyum kağıdı alıp otuz dakika pişirdikten sonra servis edin.yemekyemektarifi.com Afiyetler diler.

İtalyan Usulü Pizza Tarifi Ve Malzemeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder