2 Aralık 2013 Pazartesi

Pastırmalı Soğanlı Pizza Hazırlanışı

Pastırmalı Soğanlı Pizza Hazırlanışı

Pastırmalı Soğanlı Pizza Hazırlanışı

Pastırmalı tarifimiz için 100 gr pastrma gerekmektedir. Karar sizin isterseniz suçukta kullanabilirsiniz.

Pizza Hamur için malzeme
3 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik

Üs Malzemesi:
3 kırmızı soğan
100 gr pastırma
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Oda ısısında bekletilen margarini derin bir kaseye alın. Yumurta, süt, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Unu ekleyip yumuşaklığı kulak memesi kıvamına göre hamur hazırlayın. Top şeklinde kapatıp derin bir kaba alın ve üzerine bıçakla artı işareti çizin. Un serpip nemli bezle örtüp ve 15 dakika kadar bekletin.
3 kaşık zeytinyağını tavada kızdırın. Soğanları piyazlık gibi doğrayıp sote edin. Yarım bardak sıcak su ekleyerek kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz. Tuz ve karabiber serpip harmanlayın. Ayrı birtabağa kevgirle alarak soğmasını bekleyin. Pastırmaların çemenlerini ayırıp ince şeritler halinde doğrayın. Dil peynirini minik küpler halinde kıyın.
Hamuru merdane ile 1 santim kalınlığında açın. Fırın tepsisini yağlayıp hamuru yayın. Üzerine kekik serpip sırasıyla soğanları, pastırma şeritlerini ve peyniri ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip ılık olarak servis yapın. Resmimiz temsilidir.yemekyemektarifi.com Afiyetler diler.

Pastırmalı Soğanlı Pizza Hazırlanışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder