19 Şubat 2013 Salı

Peynirli Milföy Böreği

Peynirli Milföy BöreğiPeynirli Milföy Böreği
Malzemeler :


  • 10 Milföy Hamuru
  • 125 Gr. Beyaz Peynir
  • 150 Gr. Lor Peyniri
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Yumurta




Hazırlanışı


İç harç için, maydanozları ince bir şekilde kıyıyoruz. Lor ve beyaz peyniri ezip içine maydanozları katıyoruz. Milföyleri su yardımı ile uclarından birleştirerek, büyük bir dikdörtgen elde ediyoruz.


Üzerine iç harcımızı yayıyoruz. İki taraftan ortaya doğru rulo şeklinde sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Peynirli Milföy Böreği

Kıymalı Ev Böreği

Kıymalı Ev BöreğiKıymalı Ev Böreği
Malzemeleri:

  • ½ kg süt ( 2,5 su bardağı süt )
  • 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik ayçiçek yağı
  • 1 paket yaş mayanın yada Dr. Outker install mayanın yarısı
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un


İçi İçin:

  • Katı yağ
  • Sıvı yağ
  • Soğan
  • Kıyma
  • Tuz
  • Karabiber


Yapılışı:

Süt, sıvı yağ, çok az ılık suda ısıtılmış maya, un ve tuz ile yoğrulur. Hazırlanan hamur hiç dinlenmeden ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp açılır. Mümkün olduğu kadar büyük açılır. Bir kenarda yarım paketten fazla margarin eritilir, içine aynı miktarda sıvı yağ karıştırılır. Açılan hamurun içine bu karışım sürülür. Dört tarafı içeri doğru katlanır. Kare şekil oluşur. Katlanan kısımlara da tekrar yağ sürülür. Kare 2′ ye bölünür. İçine kıymalı malzeme koyulur, rulo yapılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı üzerine 1-2 damla su konularak karışım böreğin üzerine sürülür. Tepside mayalandırılır.


Kıymalı Ev Böreği

18 Şubat 2013 Pazartesi

Cevizli İncirli Kremalı Tatlı

Cevizli İncirli Kremalı Tatlı Cevizli İncirli Kremalı Tatlı 
MALZEMELER


  • 3 yumurta,
  • 1 çay b. toz şeker,
  • 1 pk. vanilya,
  • 1 pk. kabartma tozu,
  • 1 su b. ceviz,
  • 6 kuru incir,
  • 4 çorba k. un



ISLATMAK İÇİN:

  • süt



KREMASI İÇİN:

  • 2,5 su b. süt,
  • 1 çorba k. pirinç unu,
  • 1 çorba k. mısır nişastası,
  • 1 tatlı k. un,
  • 1 pk. labne,
  • 1 su b. toz şeker,
  • 1 limon kabuğu




HAZIRLANIŞI: 


Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine şekeri ilave ederek çırpıyoruz. Köpürtene kadar çırptıktan sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ilave ediyoruz. Kırılmış ceviz ve doğranmış inciri ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz.


Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Kremasını hazırlamak için, sütü tencereye döküyoruz. İçine pirinç ununu, nişastayı, unu ve şekeri ekliyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine limon kabuğunu rendeliyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Pişirdiğimiz keki çıkarıp soğutuyoruz. Soğuyunca üzerini sütle hafifçe ıslatıyoruz. Soğuyan kremanın da içine labne peynirini koyarak karıştırıyoruz. Hazırladığımız kremayı kekin üzerine dökerek düzeltiyoruz. İsteğe göre dondurma, tarçın veya kakaoyla süsleyerek servis edebilirsiniz.


Cevizli İncirli Kremalı Tatlı

AÅŸure

AşureAşure
Malzemeler:

  • 500 gr aşurelik buğday
  • 1 pk. kuş üzümü
  • 1 sb. kuru fasulye
  • 1 sb. fındık içi
  • 1 sb. nohut
  • 1 kg şeker
  • 1 sb. kuru incir
  • Tarçın
  • 1 sb. kuru kayısı
  • Hindistan cevizi
  • 1 sb. kuru üzüm


Yapılışı:

  • Buğday, fasulye ve nohut akşamdan bol su ile ısıtılır. Ertesi gün hepsi ayrı, ayrı haşlanır. Büyük bir tencereye buğday konarak 4 lt su eklenir ağır ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • Nohut ve fasulye ilave edilerek pişirmeye devam edilir. İnir ve kayısı yıkanarak küp doğranır. Kuş üzümü ve kuru üzüm temizlenir, ayıklanır.
  • Kayısı, incir, kuru üzüm ve kuş üzümü tencereye aktarılır. Üzümler şişinceye kadar kaynatılır. Şekeri ilave edilir 15-20 dk daha kaynatılır.
  • Ocaktan alınarak fındıklar tencereye aktarılır, karıştırılır. Aşure servis kaselerine eşit miktarda bölüşülür. Yarım saat dinlendirilir.
  • Üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpilir. Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.

Tarifin Özellikleri:

  • Geleneksel bir Türk tatlısıdır.
  • Buğday kaynarken çok su çektiğinden dolayı su miktarı sıcak su olmak kaydıyla ilave edilir.
  • Ortalama maliyeti 9.50 tl’dir.
  • Ortalama 18-20 kişiliktir.



Aşure

Girit Kebabı

Girit KebabıGirit Kebabı
Malzemeler:

  • 6 adet temizlenmiş çanak enginar
  • 600 gram iri doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 20-25 adet arpacık soğanı
  • 1 baş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz, karabiber
  • İstenirse; 1 su bardağı bezelye


Hazırlanışı:

Soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklar ve sıvı yağ, bir tencereye alınır. Orta ateşte beş dakika kavrulan soğan ve sarımsaklar bir tabağa çıkarılır.

Aynı yağa kuşbaşı et konur, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Yeterli miktar da sıcak su konarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Pişen etin üzerine küçük üçgenlere bölünmüş enginarlar, kavrulmuş soğan ve sarımsaklar ile tuz karabiber atılır. İstenirse yeterli miktar da bezelye atılarak enginarlar pişinceye kadar kapak kapalı olarak orta ateşte kaynatılır.

Ateşten alınır, ince doğranmış dereotu serpilerek sıcak servis yapılır.


Not: Girit kebabı, sade pirinç pilavı ile servis edilebilir.


Tarifin Özellikleri:

Ürünün çeşidi: etli sebze yemeği.

Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta 1 saat kadar

Hazırlıkta kullanılan araçlar: bıçak, kesme tahtası, tencere, kaşık.

Sunum ve servis şekilleri: servis tabağında üzerine ince kıyım dereotu serperek.

Porsiyon sayısı: 10 kişilik.

Ürüsün ve ana malzemenin besin değeri: etten dolayı protein, enginardan dolayı bol vitamin ve mineral içerir.

Maliyeti: 23 tl


Girit Kebabı

16 Şubat 2013 Cumartesi

Tepsi Kebabı Yapılışı

]]>

250 g orta yağlı kıyma1 adet kuru soğanmaydanoz3 adet yeşil biber veya 1 tatlı kaşığı toz biber3 diş sarımsak2 çay kaşığı Karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çorba kaşığı domates salçasıtuzüzeri için 1 patates 1 domates,3-4 taze biber

Maydanoz, soğan varsa mutfak robotundan geçirilirveya çok ince doğranır.Yeşil biberler de ince ince kıyılır. Baharatlar, tuz, dövülmüş sarımsak, domates salçası kıymaya karıştırılıp iyice yoğrulur. Hazırlanan karışım her tarafı eşit olacak şekilde tepsiye kaplanır. Tepsinin tabanı kıymayla kaplandıktan sonra üstüne dilimlenmiş patates, domates ve biberler yerleştirilir. Domates salçası bir kasede sıcak su ile karıştırılır ve üzerine dökülür.
180 derecede 30-45 dk üzerindeki malzemelerin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirilir.

sini-kebabi2

 

sini-kebabi


Tepsi Kebabı Yapılışı

28 Ocak 2013 Pazartesi

Hindi Eti Terbiyesi

Hindi Eti Terbiyesinin Tarifi Yapımı

MALZEMELER
100 gr SÄ°RKE
lüU gr ZEYTİNYAĞ
100 gr PORTAKAL SUYU
1 kahve kaşığı HARDAL
1 kahve kaşığı KETÇAP
1 kahve kaşığı PUL BİBER
1 kahve kaşığı KEKİK

Hindi Eti Terbiyesi tarifi

- Etleri harmanlayıp 18 – 24 saat süreyle buz dolabında bırakın.
- Olduğu gibi ızgarada pişirin ve piştikten sonra tuzunu ayarlayın.

Sponsorlar