16 Şubat 2013 Cumartesi

Tepsi Kebabı Yapılışı

]]>

250 g orta yağlı kıyma1 adet kuru soğanmaydanoz3 adet yeşil biber veya 1 tatlı kaşığı toz biber3 diş sarımsak2 çay kaşığı Karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çorba kaşığı domates salçasıtuzüzeri için 1 patates 1 domates,3-4 taze biber

Maydanoz, soğan varsa mutfak robotundan geçirilirveya çok ince doğranır.Yeşil biberler de ince ince kıyılır. Baharatlar, tuz, dövülmüş sarımsak, domates salçası kıymaya karıştırılıp iyice yoğrulur. Hazırlanan karışım her tarafı eşit olacak şekilde tepsiye kaplanır. Tepsinin tabanı kıymayla kaplandıktan sonra üstüne dilimlenmiş patates, domates ve biberler yerleştirilir. Domates salçası bir kasede sıcak su ile karıştırılır ve üzerine dökülür.
180 derecede 30-45 dk üzerindeki malzemelerin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirilir.

sini-kebabi2

 

sini-kebabi


Tepsi Kebabı Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder