Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- Çokokrem
- Margarin
Tarif
- Un, süt, yumurta, tuz ve su karıştırılır.
- Böylelikle krep hamuru elde edilmiş olur.
- Ocağa konan tava bir müddet ısınınca margarin tavada gezdirilir (Margarin ne az ne de çok olacak, tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülmelidir).
- Ardından krep karışımından 1 kepçe dolusu alınarak tavaya yayılır.
- Tavayı sağa-sola eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlanır.
- Bir tarafı piştikten sonra çevrilerek diğer tarafı da pişirilir.
- Hazırlanmış krebin içine bir yemek kaşığı çokokrem fotoğraftaki gibi ortasına konularak katlanır.
- Çokokremi krep sıcakken koyarsanız çokokrem daha rahat yayılır.
- İsterseniz krebi katladıktan sonra üstüne toz halinde antep fıstığı serpiştirebilirsiniz. Yukarıdaki malzemelerden yaklaşık 6 adet krep hazırlanmaktadır.
- Afiyet olsun.
Çikolatali Krep
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder