19 Şubat 2013 Salı

Çikolatali Krep

Malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çokokrem
  • Margarin
Tarif
  • Un, süt, yumurta, tuz ve su karıştırılır.
  • Böylelikle krep hamuru elde edilmiş olur.
  • Ocağa konan tava bir müddet ısınınca margarin tavada gezdirilir (Margarin ne az ne de çok olacak, tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülmelidir).
  • Ardından krep karışımından 1 kepçe dolusu alınarak tavaya yayılır.
  • Tavayı sağa-sola eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlanır.
  • Bir tarafı piştikten sonra çevrilerek diğer tarafı da pişirilir.
  • Hazırlanmış krebin içine bir yemek kaşığı çokokrem fotoğraftaki gibi ortasına konularak katlanır.
  • Çokokremi krep sıcakken koyarsanız çokokrem daha rahat yayılır.
  • İsterseniz krebi katladıktan sonra üstüne toz halinde antep fıstığı serpiştirebilirsiniz. Yukarıdaki malzemelerden yaklaşık 6 adet krep hazırlanmaktadır.
  • Afiyet olsun.

Çikolatali Krep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder