Bol köpüklü Türk Kahvesi
Günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini, kalın baÄırsak kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taÅ riskini yüze 45 azalttıÄını gösteriyor.
Kahvenin içerdiÄi kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir. UyuÅukluÄu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı saÄlar. Yapılan araÅtırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaÅındaki bir kiÅinin düÅünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduÄunu gösteriyor. Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diŠçürüÄünün olması, bir baÅka dikkat çekici araÅtırma sonucu.
Kahve içtikten sonra organizmada ani deÄiÅiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetiÅkinlerde ise 5 â 7 saat sonra azalmaya baÅlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine raÄmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var. Ãünkü aÅırı kahve tüketimi sürekli bir uykusuzluÄa ve mide rahatsızlıklarına neden oluyor. Ayrıca aÅırı tüketim yüksek tansiyona da sebep olabilir.
Kahvenin selülit yapmak bir yana, vücuda daha fazla hareket kazandırarak, metabolizmanın yaÄ yakmasına katkı saÄladıÄı saptanmıÅtır.
Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiÄi biliniyor.
Kahve yemek üzerine içildiÄinde, sindirimi kolaylaÅtırır. Bu yönüyle Åekerli içmemek kaydıyla kilo almayı ve mide ekÅimelerini önler. Asıl yararı hayali geniÅletir, hafızaya güç verir, hareket saÄlar ve gevÅekliÄi giderir. Kahvenin düÅünceye açıklık getirdiÄi bir gerçektir. Åairler Åiirlerini ya-zarlarken, yazarlar makalelerini hazırlarken, ressamlar tablolarını yaparlarken, kahve fincanları en yakın ve sempatik destekçileri olmuÅtur. Ãnlü Åair EÅrefâin, hicviye yazmadan önce, iki çay dolusu kahve içtiÄi söylenir. Türk kahvesinin ayrıcalıÄını belirleyen noktaları özetlersek diyebiliriz ki; Türk kahvesinin (dozunda içildiÄi takdirde) saÄlıÄı tehdit edecek zararlı yanı yoktur. Teskin edici ve dinlendirici özelliÄi vardır. Bir fincan kahvedeki 50 mg. kafein hemen vücuttan atılır. Bu bakımdan Türk kahvesi fincanı ideal ölçülere sahiptir. Bir fincandan fazla içildiÄinde zihin açıcı, uyarıcı, enerji verici özelliÄi ön plâna çıkar. Yerinde ve zamanında içildiÄi zaman olaÄanüstü bir keyif verici olarak ün yapmıÅtır.
Kararında içilen, yani günde 2 fincan Türk kahvesi saÄlıÄa faydalıdır.
Bol Köpüklü Güzel Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları
Bol köpüklü, lezzetli Türk kahvesi yapmak istiyorsunuz, ama nelere dikkat etmeniz gerektiÄini bilmiyorsunuzâ¦
Ä°Åte size tiyolar!
- EÄer vaktiniz ve sabrınız varsa, kahve çekirdekleri kendiniz kavurun ve öÄütün⦠Taze kavrulup öÄütülen kahve her zaman daha baÅarılı sonuç verir. Ãünkü kahve yaÄları beklemiÅ kahveye kıyasla çok daha iyi durumda olacaktır. Kavurma kısmı biraz zahmetli olduÄundan, sadece öÄütmekle de yetinebilirsiniz. Basit bir el deÄirmeni ile kahvenizi çok kısa bir sürede rahatlıkla öÄütebilirsiniz.
- EÄer önceden kavrulup öÄütülmüŠkahve alacaksanız, iyi bir markanın yeni tarihli ürününü alın. Kahve alırken rutubetli bir kaÅık kullanmayın. Kahve kutunuzun aÄzını sıkıca kapatın. Uzun süre beklemiÅ kahve kullanmayın.
- Mutlaka temiz ve soÄuk içme suyu kullanın. Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır.
- BeklemiÅ kahveyi ısıtıp tekrar tüketmeyin. En fazla yarım saat içinde kahve bütün güzel özelliklerini yitirmiÅ olurâ¦
- Kahvenizi temiz bir cezvede piÅirin. Deterjan kalıntılarının iyice temizlendiÄinden emin olun. KullandıÄınız deterjanlar kokusuz olursa çok daha iyi sonuç alırsınız.
Türk kahvesinin saÄlıÄa faydaları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder