23 Şubat 2013 Cumartesi

Fıstıklı Ekler Pasta Tarifi

Hamuru için,

- 1 su bardağı su

- 100 gram tereyağı

- Yarım çay kaşığı tuz

- 1,5 su bardağı un

- 4 adet yumurta

Kreması için,

- 1 adet yumurta

- Yarım su bardağı toz şeker

- 1 çay bardağı un

- 1.5 su bardağı süt

- 1 çay kaşığı vanilya

- 1 çay bardağı toz fıstık

Üzeri için,

- 2 paket bitter çikolata

- Yarım çay bardağı süt kreması

Hazırlanışı,

- Hamurunu hazırlamak için tereyağı, su ve tuzu tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın.

- Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

- Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin.

- Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine hamuru şeritler halinde sıkın.

- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

- Pişen ekler pastaları yaklaşık yarım saat sıcak fırında bekletin.

- Kreması için, süt hariç diğer malzemeleri tencereye alın.

- Sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

- Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve arasına kremayı doldurun.

- Kremayı sos tenceresinde ısıtın ve çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin.

- Eriyinceye kadar karıştırın ve pastaların üst kısmını çikolataya batırıp 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun…


Fıstıklı Ekler Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder