Hamuru için,
- 1 su bardaÄı su
- 100 gram tereyaÄı
- Yarım çay kaÅıÄı tuz
- 1,5 su bardaÄı un
- 4 adet yumurta
Kreması için,
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardaÄı toz Åeker
- 1 çay bardaÄı un
- 1.5 su bardaÄı süt
- 1 çay kaÅıÄı vanilya
- 1 çay bardaÄı toz fıstık
Ãzeri için,
- 2 paket bitter çikolata
- Yarım çay bardaÄı süt kreması
HazırlanıÅı,
- Hamurunu hazırlamak için tereyaÄı, su ve tuzu tencereye alın ve kısık ateÅte kaynatın.
- Unu ilave edip 5-6 dakika piÅirin ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin.
- Hamuru geniÅ uçlu sıkma torbasına doldurun ve yaÄlı kâÄıt serili fırın tepsisine hamuru Åeritler halinde sıkın.
- Ãnceden ısıtılmıŠ180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar piÅirin.
- PiÅen ekler pastaları yaklaÅık yarım saat sıcak fırında bekletin.
- Kreması için, süt hariç diÄer malzemeleri tencereye alın.
- Sütü yavaÅ yavaÅ ekleyin ve sürekli karıÅtırarak muhallebi kıvamında piÅirin.
- Fırından çıkardıÄınız ekleri enlemesine kesin ve arasına kremayı doldurun.
- Kremayı sos tenceresinde ısıtın ve çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin.
- Eriyinceye kadar karıÅtırın ve pastaların üst kısmını çikolataya batırıp 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsunâ¦
Fıstıklı Ekler Pasta Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder