Malzemeler
- 2 adet kurusoğan
- 3 adet yeşil biber
- 2-3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 150 gr. Kıyma
- 3 yumurta
- Sıvıyağ
- istediğiniz baharatlar
Tarif
- Sıvıyağı saca alıp üzerine ince ince doğranmış kurusoğanı ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Hemen üzerine biberini ve kıymasını ekliyoruz.
- Biraz daha kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ince ince doğranmış domatesi ilave edip biraz tuz ekleyip suyunu bırakmasını bekliyoruz.
- İstediğimiz baharatları da ekleyip üzerine de yumurtayı kıralım.
- Sonra şöyle ekmeğin ucundan alıp melemeni yemeye başlayalım.
- Afiyet bal şeker kaymak olsun.
Sacda Kiymali Melemen
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder