19 Şubat 2013 Salı

Sacda Kiymali Melemen

Malzemeler
  • 2 adet kurusoğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 150 gr. Kıyma
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • istediğiniz baharatlar
Tarif
  • Sıvıyağı saca alıp üzerine ince ince doğranmış kurusoğanı ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Hemen üzerine biberini ve kıymasını ekliyoruz.
  • Biraz daha kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ince ince doğranmış domatesi ilave edip biraz tuz ekleyip suyunu bırakmasını bekliyoruz.
  • İstediğimiz baharatları da ekleyip üzerine de yumurtayı kıralım.
  • Sonra şöyle ekmeğin ucundan alıp melemeni yemeye başlayalım.
  • Afiyet bal şeker kaymak olsun.

Sacda Kiymali Melemen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder