Malzemeler:
- 1 su bardaÄı basmati pirinç
- 30 gr tereyaÄı
- 350 gr kuÅbaÅı kuzu eti
- 2.5 su bardaÄı su
- 4 taze soÄan
- 2-3 dal maydanoz
- 2-3 dal dereotu
- Tuz
HazırlanıÅı:
Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün.
TereyaÄını eritip eti kavurun.
Ãzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle yumuÅayana kadar piÅirin.
2 su bardaÄı suyu ekleyip kaynatın.
Pirinci ve tuzu ekleyip kısık ateÅte piÅirin.
Pilav demlendikten sonra ocaktan alın.
Ä°nce kıyılmıŠtaze soÄan, dereotu ve maydanozu ekleyip harmanlayın.
Servis yapın.
Afiyet olsun!
Baharda Bahar Pilavı Yenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder