Malzemeler:
- 1 su bardaÄı basmati pirinç
- 30 gr tereyaÄı
- 350 gr kuÅbaÅı kuzu eti
- 2.5 su bardaÄı su
- 4 taze soÄan
- 2-3 dal maydanoz
- 2-3 dal dereotu
- Tuz
HazırlanıÅı:
Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün.
TereyaÄını eritip eti kavurun.
Ãzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle yumuÅayana kadar piÅirin.
2 su bardaÄı suyu ekleyip kaynatın.
Pirinci ve tuzu ekleyip kısık ateÅte piÅirin.
Pilav demlendikten sonra ocaktan alın.
İnce kıyılmıŠtaze soÄan, dereotu ve maydanozu ekleyip harmanlayın.
Servis yapın.
Afiyet olsun!
Baharda Bahar Pilavı Yenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder