Artık salamuralar bitti yaz geldi ve taze taze yaprak sarması yapıp yeme vakti. Bu enfes lezettin eÅsiz tarifi ile sizlerleyiz. Haydi hanımlar hiç vakit kaybetmeden yapılıÅını öÄrenip hemen iÅe koyulabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler:
- ½ kg asma yapraÄı
- 2 Su bardaÄı pirinç
- 1 Su bardaÄı zeytinyaÄı
- 3â4 Adet soÄan
- 1 Adet limon
- 1 Ãorba kaÅıÄı çam fıstıÄı
- 2 Ãorba kaÅıÄı kuru nane
- 1 Ãay kaÅıÄı tarçın
- 1 Ãay kaÅıÄı karabiber
- 1 Ãay kaÅıÄı yenibahar
- 1 Ãay kaÅıÄı Åeker
- Tuz
ZeytinyaÄlı yaprak dolması yapılıÅı
Asma yaprakları eÄer salamura ise tuzunu alabilmek için 30 dakika suda bekletin. SoÄanları rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyaÄı ile kavurun. Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin. 2 su bardaÄı sıcak su koyup orta ateÅte suyunu çekene dek piÅirin. Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin. Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, Åeker, limon suyu ve tuzu koyarak karıÅtırın. Daha sonra zeytinyaÄlı dolma içini yapraklara koyup sıkı sıkı sarın. Bir tencerenin en alt kısmına bir miktar havuç ve soÄan doÄrayın. Havuç ve soÄanların üzerine birkaç asma yapraÄı dizin. HazırlamıŠolduÄunuz dolmaları sıra sıra dizin. Ãzerine bir sıra yaprak örtün. En üste porselen bir tabak koyun aksi halde kaynamaya baÅladıÄında sarmalarınız açılabilir. YaÄ, su, tuz ve Åeker ilave edip, önce yüksek ateÅte kaynamaya baÅladıktan sonra kısık ateÅte 20 dakika piÅirin porselen tabaÄı üzerinden alın ve tencerenin kendi kapaÄını kapatın istediÄiniz kıvama gelene kadar piÅirmeye devam edin.
Ä°lgili Konular ;
- ZeytinyaÄlı biber dolması nasıl yapılır?
- ZeytinyaÄlılar
- ZeytinyaÄlı Börülce
- ZeytinyaÄlı taze yaprak sarması
ZeytinyaÄlı Yaprak Sarması Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder