Malzemeler:
⦠300 gr kuÅbaÅı et
⦠1 / 2 kg bamya
⦠2 baÅ kuru soÄan
⦠3 adet domates
⦠2 adet yeÅil biber
⦠1 çay bardaÄı sıvı yaÄ
⦠1 çay kaÅıÄı limon tuzu
⦠1 yemek kaÅıÄı salça (biber domates karıÅık)
⦠AkÅamdan ıslatılmıŠ1 su bardaÄı nohut, yeterince tuz ve su
HazırlanıÅı:
AkÅamdan ıslatılmıŠ1 su bardaÄı nohuda su ilave edilerek yumuÅayıncaya kadar piÅirilir. Ayrı bir tencerede etler yaÄ ile birlikte yumuÅayıncaya kadar piÅirilir. İçine soÄan ilave edilerek pembeleÅinceye kadar kavrulur ve üzerine küp Åeklinde doÄranmıŠdomatesler ve doÄranmıŠbiberler ilave edilir. 1 yemek kaÅıÄı salça ve yeterince tuz katılıp karıÅtırılır.
Nohut süzdürülür ve bamya ile birlikte piÅen etin üzerine ilave edilip üzerini kaplayacak Åekilde su konulur. Bir taÅım kaynadıktan sonra 1 çay kaÅıÄı limon tuzu ilave edilir. Bamyalar piÅtikten sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
Afiyet Olsun !
Etli Bamya YemeÄi Tarifi YapılıÅı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder