23 Şubat 2013 Cumartesi

Fındıklı irmik tatlısı tarifi

Fındıklı irmik tatlısı tarifi, Çat kapı gelen misafirleriniz için ve ani tatlı krizlerinde kolay tatlılar aradığınızda bu mükemmel tarifi hemen yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler ;

- 2 su bardağı irmik

- 1 su bardağı ayçiçeği yağı

- 2 yumurta

- 125 gr margarin

- 1 paket kabartma tozu

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 paket vanilya

- Aldığı kadar un

Şerbeti için

- 3 su bardağı toz şeker

- 3.5 su bardağı su

- Yarım limonun suyu
Üzeri için

- Fındık

Fındıklı irmik tatlısı nasıl yapılır

Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahında açın. Hamurdan 8 cm çapında yuvarlak kalıplarla daireler çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra 6 cm’lik kalıplarla tekrar daireler yapıp, ortalarını da daha küçük bir kalıpla ya da şişe kapağı ile çıkararak çemberler oluşturun. çemberleri dairelerin üzerine yerleştirip, içlerine fındık paylaştırın. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.


Fındıklı irmik tatlısı tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder