Ev Baklavasının yerini hiç bir tatlı tutmaz sanırım. Peki ev baklavası nasıl yapılır, ev baklavasının daha iyi olması için neler gereklidir. Ä°Åte bu yazımızda ev baklavası malzemeleri ve tarifini sizler için derledik.
Ev Baklavası için Gerekli Malzemeler:
Ev Baklavası Åerbeti:
- 5 su bardaÄı Åeker
- 3,5 su bardaÄı su
- yarım limonun suyu
Ev Baklavası Hamuru:
- 4 su bardaÄı un
- 1 su bardaÄı ılık süt
- 1 paket kabartma tozu
- 100g erimiÅ tereyaÄı
- 1 yumurta
Ev Baklavası İçi:
- 250g dövülmüŠceviz
ayrıca:
- 3 paket buÄday niÅastası (toplam 500g)
- 150g eritilmiÅ kızgın tereyaÄı
Ev Baklavasının YapılıÅı:
1. Hamur malzemeleri ile poÄaça hamuru kıvamında yumuÅak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiÅ hamuru 3 eÅit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. KopardıÄınız parçalara elinizle ceviz Åekli verin. Åekil verdiÄiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabaÄı büyüklüÄünde açın. Aralarına bolca niÅasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. En üsttekine niÅasta serpmeyin. Böylece 16â²lı (veya 18â²li) 3 grup elde edin.
2. Yuvarlak bir fırın tepsisini yaÄlayın. Yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtıÄınız hamuru koyabilirsiniz. 16â²lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin geniÅliÄinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. Ä°kinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.
3. Tepsideki yufkaları baklava dilimi Åeklinde dilimleyin. Ãzerine â her yanına deÄecek biçimde- 150g kızgın tereyaÄı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar piÅirin. Fırından çıkartıp baklavayı soÄutun. Åerbet ılık baklava soÄukken Åerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
Ev Baklavası kesme
Ä°lgili Konular ;
- Fransız mutfaÄının vazgeçilmez tatlısı sufle
- Vezir ParmaÄı Tatlısı Tarifi
- Etimek Tatlısı Nasıl yapılır?
- Portakallı Zencefilli Kurabiye Tarifi
- Bayatlamayan kek tarifi
Ev Baklavası Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder