23 Şubat 2013 Cumartesi

Borş çorbası – Rus Tarifi

Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışmamızdan Çorba Tarifi…

Yarışmamıza katılmak için tıklayın !

6 KiÅŸilik

Haz. Süresi: 60 dak

Pişirme Süresi: 30 dak.

Malzemeler:

500 gr et

yag

et suyu

2 yemek kasigi salca

2 adet orta boy sogan

2 adet orta boy havuc

2 adet orta boy patates

yarim lahana

yarim pancar

yarim demet kisnis

yarim demet maydanoz

2 yemek kasigi kuru nane

tuz karabiber

Hazırlanış:

Tum malzemeleri kucuk kucuk dogruyoruz

Eti kusbasindan daha buyuk dogruyoruz

Pancar ve havucu ise rendeden geciriyoruz

Eti hasliyoruz

Et haskandiktan sonra suzup tekrar tencereye etlerle birlikte dokuyoruz

lahana ve patatesleri de ekleyip kaynamaya birakiyoruz

Diger tarafta tavaya yag ekleyip soganlari kavuruyoruz

her 2 dakikada bir diger malzemeleri de sirayla tavaya ilave ediyoruz(sogan,salca,havuc,pancar)
Tavadaki malzemeler azicik pisdikten sonra tencereye ilave ediyoruz tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra tekrar kaynamaya birakiyoruz

yemek pisdikten sonra maydanozu,kisnisi,kuru naneyi de ilave edip altini kapatiyoruz

Pataesler pismishse yemek pismis oluyor


Borş çorbası – Rus Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder