Malzemeler :
⢠400 gr. kıyma
⢠150 gr. iç yaÄı
⢠tuz, pulbiber
⢠karabiber
Garnitürü için:
⢠6 sivri biber
⢠3 domates
⢠yeÅil soÄan
⢠maydanoz
⢠taze nane
⢠kırmızı turp
⢠lavaÅ
Salatası için:
⢠2 kırmızı soÄan
⢠2 domates
⢠nar ekÅisi
⢠zeytinyaÄı
Adana Kebap Tarifi
150 gr.iç yaÄını ince ince kesin. 400 gr.kıyma ile İç yaÄı karıÅtırın.Ãzerine, pulbiber karabiber ve tuz ilave ederek tekrar karıÅtırın.Kalın tahta ÅiÅlere kebap harcını yerleÅtirin ve elinizle uzunlamasına Åekil verin.
Garnitürü için 6 biberi ve 3 adet domatesi iri olarak kesin. Biberleri ve domatesleri ÅiÅlere takın . Teflon tavada veya Izgara da adana ÅiÅleri ve ÅiÅte olan domates ve biberleri piÅirin.Salatası için 2 domatesi küp olarak ,2 kırmızı soÄanı da piyaz Åeklinde kesin ve karıÅtırın.Ãzerine zeytinyaÄı ve nar ekÅisi ilave edip karıÅtırın.Servis tabaÄına adana kebabı ve ÅiÅte olan domates , biber ve lavaÅları ilave edin.Yanına da taze nane, turp, maydanoz,yeÅil soÄan ve salata ile servis edin.
Sponsorlar
Adana Kebap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder