MALZEME:
PÄ°LAVIN ÃZERÄ° Ä°ÃÄ°N:
1 su bardaÄı nohut
1 su bardaÄı çekirdeksiz sarı üzüm (kuru)
250gr koyun eti (kuÅbaÅı doÄranmıÅ)
1 su bardaÄı pekmez
yarım tatlı kaÅıÄı tarçın
Yarım çay kaÅıÄı karabiber
PÄ°LAV Ä°ÃÄ°N:
2 su bardaÄı pirinç (sıcak tuzlu suda 30 dakika ıslatılmıŠiyice yıkanıp süzülmüÅ)
3 çorba kaÅıÄı sadeyaÄ (veya tereyaÄı)
3 su bardaÄı sıcak su
Bir tutam tuz
Ãzleme için; nohudu akÅamdan ıslatın. Sabah süzün. Ãzerini geçecek kadar suda yumuÅayıncaya kadar haÅlayıp yine süzün. El dayanacak sıcaklıÄa geldiÄinde kabuklarını soyup ikiye ayırın. Ãzümün sapını çöpünü ayıklayıp yıkayın, süzün. Eti tencereye koyun. Ãzerine 3 su bardaÄı su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra üzerinde biriken kefi (köpüÄü) bir kevgir ile alıp atın. AteÅi kısın ve et yumuÅayıncaya kadar kısık ateÅte piÅirin. PiÅtikten sonra içine üzümü ve nohudu koyun. 1-2 taÅım kaynatıp pekmezi ilave edin. Hepsinin tadı birbirine geçip koyu bir kıvam alana kadar kısık ateÅte piÅirin. AteÅten almadan hemen önce tarçın ve karabiber serpin.
Pilavı için; sadeyaÄı (tereyaÄını) bir pilav tenceresine koyun. Yıkanıp süzülmüŠpirinci ekleyip pirinçler ÅeffaflaÅıncaya kadar kısık ateÅte tahta kaÅıkla karıÅtırarak kavurun. Tuzunu ekleyin. 3 su bardaÄı sıcak su katın, kaynamaya bırakın. Kaynar kaynamaz ateÅi iyice kısın. Suyunu çekip göz göz oluncaya kadar piÅirin. PiÅtikten sonra tencerenin kapaÄını hafifçe aralayıp 15-20 dakika demlendirin. Demlendikten sonra bir kez dikkatlice karıÅtırın. GeniÅ bir tabaÄa pilavı koyun. Ãzerine üzlemesini döÅeyip servis yapın.
Sponsorlar
Ãzlemeli Pilav
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder