28 Ocak 2013 Pazartesi

Sütlü Hamsi

MALZEMELER
· 1 Kg. Hamsi

· 2 Bardak süt

· Bolca tuz

· 2 Adet soğan

· Defne yaprağı

· Tane karabiber

Sütlü Hamsi tarifi

Cam kasenin dibine bolca tuz serpin üzerine bir sıra hamsi dizin soğanları halka şeklinde doğrayıp hamsinin üzerine kapatın defne yaprağı ve karabiber koyun tekrar hamsi dizin malzeme bitene kadar bu işleme devam edin en üste tuz serpin sütü ilave edip üzerini sıkıca örtün buzdolabında dört gün bekletin çıkarınca bol su ile yıkayın süzün .

SALATASI :

Hamsileri salata tabağına dizin taze soğanı küçük doğranmış salatalık domates bolca dereotunu karıştırın hamsilerin üzerine yayın zeytinyağı limon suyu sirke bir çay kaşığı kekik ve tuzu iyice çırpın üzerine gezdirip servis yapın.

Sponsorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder