MALZEMELER
· 1 Kg. Hamsi
· 2 Bardak süt
· Bolca tuz
· 2 Adet soÄan
· Defne yapraÄı
· Tane karabiber
Cam kasenin dibine bolca tuz serpin üzerine bir sıra hamsi dizin soÄanları halka Åeklinde doÄrayıp hamsinin üzerine kapatın defne yapraÄı ve karabiber koyun tekrar hamsi dizin malzeme bitene kadar bu iÅleme devam edin en üste tuz serpin sütü ilave edip üzerini sıkıca örtün buzdolabında dört gün bekletin çıkarınca bol su ile yıkayın süzün .
SALATASI :
Hamsileri salata tabaÄına dizin taze soÄanı küçük doÄranmıŠsalatalık domates bolca dereotunu karıÅtırın hamsilerin üzerine yayın zeytinyaÄı limon suyu sirke bir çay kaÅıÄı kekik ve tuzu iyice çırpın üzerine gezdirip servis yapın.
Sponsorlar
Sütlü Hamsi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder