Malzemeler :
* 3 su b.basmati pirinci
* 400 gr.kem,kli et
* 1 soÄan
* 1 çorba k.domates salçası
* su
* tuz
HazırlanıÅı :
Ä°lk olarak soÄanları sıvıyaÄda soteleyin. SoÄanın rengi deÄiÅince üzerine etleri ilave edin. Daha sonra üzerine suyunu vererek piÅirin. Etler kavrulurken diÄer tarafta diÄer soÄanı doÄrayarak kavurun. Kavrulunca üzerine pirincin 3 te 2 sini ilave edin. Ä°yice kavrulunca içine salçayı ve domatesi de ekleyin. Daha sonra piÅen etin suyundan ve normal sudan ilave
edin. Kalan pirinçleri de içine ekleyerek kapaÄı kapalı piÅmeye bırakın. Suyu bitmesine yakın etleri susuz olarak üzerine ekledikten sonra karıÅtırın e bir süre kapaÄı kapalı kendi buharında bekletin.
Buhara Pilavı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder