26 Ocak 2013 Cumartesi

Buhara Pilavı


Malzemeler :


* 3 su b.basmati pirinci

* 400 gr.kem,kli et

* 1 soÄŸan

* 1 çorba k.domates salçası

* su

* tuz

Hazırlanışı :


İlk olarak soğanları sıvıyağda soteleyin. Soğanın rengi değişince üzerine etleri ilave edin. Daha sonra üzerine suyunu vererek pişirin. Etler kavrulurken diğer tarafta diğer soğanı doğrayarak kavurun. Kavrulunca üzerine pirincin 3 te 2 sini ilave edin. İyice kavrulunca içine salçayı ve domatesi de ekleyin. Daha sonra pişen etin suyundan ve normal sudan ilave

edin. Kalan pirinçleri de içine ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın. Suyu bitmesine yakın etleri susuz olarak üzerine ekledikten sonra karıştırın e bir süre kapağı kapalı kendi buharında bekletin.


Buhara Pilavı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder