Pazar günü son anda verdiÄim bir kararla alelacele hazırlayıp çektim bu fotoÄrafı. Masa örtüsü peçetelik gibi detaylarla uÄraÅacak vaktim olmadı ama masamızdaki leylaklar ve yıllar önce annemin arkadaÅı Åaziye teyzeden aldıÄım tabaklarla içimi açan bir sofra olduÄu için paylaÅmak istedim.
Pazar günleri genelde kahvaltıda menemen, sucuklu yumurta, çeÅitli pideler gibi deÄiÅik ve hafta içi hazırlamaya vakti olmadıÄı kahvaltılıklar düÅünüyor insan. Ama biz bazen pazar kahvaltımızda sadece peynir, zeytin ve sade yumurta gibi tercihlerimiz olur. Benim için pazar kahvaltısını taçlandıran son nokta ise tereyaÄı ile birlikte ahududu reçeli veya dut marmelatıdır.
Bu sefer deÄiÅiklik olsun diye peynir-zeytinli kahvaltımızı biraz Åenlik havasına getirip bir peynir tabaÄı hazırladım. Düz geniÅ bir tabaÄa hazırlayabileceÄini gibi tahtanın üzerine de böyle bir peynir tabaÄı hazırlayabilirsiniz.
Ben beyaz peynir ve kaÅar kullandım. Beyaz peynirlerin üzerine kekik ve pulbiber döktüm.
YeÅil soÄanı baÅ kısmını kesip içindeki en ince soÄan parçalarını çıkararak kullandım. Böyle frenk soÄanına benzedi.
Peynir tabaÄına kuruyemiÅ olarak ceviz, kuru meyve olarak kuru üzüm çok yakıÅıyor. Ama siz fındık, kuru dut, incir gibi Åeyler de ekleyebilirsiniz.
Gelecek pazar kahvaltısı için aklınızda olsun
Pazar Kahvaltısı - Peynir tabaÄı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder