28 Ocak 2013 Pazartesi

Yufkalı Çipura

Malzemeler

1 adet çipura (fileto edilmiş)

1 adet yufka

1 adet yumurta

1 adet haşlanmış havuç

5 adet ıspanak yaprağı

5 adet taze soÄŸan

Dereotu

Tuz Karabiber

Yufkalı Çipura Tarifi

Haşlanmış havuç ince ince doğranır. Taze soğanın yeşil yaprakları doğranıp havuca ilave edilir. 1 yumurta kırılıp tuz, biber ilavesi ile karıştırılır. Bu karışım 2′ye ayrılmış çipura fi­letonun 1 tanesinin üzerine sürülür. Ispanak yaprakları bu ka­rışımın üzerine dizilir. Çipuranın diğer yarısı da tuzlanıp üze­rine kapatılır. 1 yufkanın yarısı ile balık sarılır ve yufkaya da balık şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200° fırında 40-45 dakika pişirilir.

Sponsorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder