28 Ocak 2013 Pazartesi

Halka

MALZEMELER
2bardak un
2adet yumurta
4adet yumurta sarısı
1bardak ÅŸeker
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1tatlı kaşığı vanilya
2kaşık tereyağı
1çay bardağı çekilmiş badem
½ limon kabuğu
1çay kaşığı tuz

Halka Tarifi
Unu eleyip ortasını açın boşluğa yumurtaları, yumurta sarılarını, şekeri, kabartma tozunu, tereyağını ve tuzu en sona da rendelenmiş limon kabuklarını katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1saat buzdolabında dinlendirin; ardında elinize parçalar alıp halka şekli vererek kuru tepsi üzerine dizin. Badem ile vanilyayı karıştırın, halkaların üzerine serin ve 160derecede pişirin.

Sponsorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder