26 Ocak 2013 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı



Malzemeler:


4 yumurta

1 su bardağı galete unu

1su bardağı şeker

1su bardağı hindistan cevizi(ben yarısını fındık yaptım)

1su bardağı sıvıyağ

1paket kabartmatozu

2 paket vanilya

Åžerbeti

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

birkaç damla limonun suyu



Yapılışı

Öncelikle ÅŸerbeti hazırlayın kekimiz piÅŸene kadar soÄŸusun. Malzemeleri kek yapımı gibi hazırlayıp 150-160 derecede piÅŸirin (piÅŸerken kabaracak merak etmeyin iyice kızarsın). Tatlımız piÅŸtiken sonra ilk sıcaklığı geçsin sonrada soÄŸuyan ÅŸerbetimizi ilave edelim. Afiyet olsun…


Kıbrıs Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder