Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardaÄı galete unu
1su bardaÄı Åeker
1su bardaÄı hindistan cevizi(ben yarısını fındık yaptım)
1su bardaÄı sıvıyaÄ
1paket kabartmatozu
2 paket vanilya
Åerbeti
2 su bardaÄı su
2 su bardaÄı Åeker
birkaç damla limonun suyu
YapılıÅı
Ãncelikle Åerbeti hazırlayın kekimiz piÅene kadar soÄusun. Malzemeleri kek yapımı gibi hazırlayıp 150-160 derecede piÅirin (piÅerken kabaracak merak etmeyin iyice kızarsın). Tatlımız piÅtiken sonra ilk sıcaklıÄı geçsin sonrada soÄuyan Åerbetimizi ilave edelim. Afiyet olsun…
Kıbrıs Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder