Bezelyeli Pilav
Malzemeler
2 Su BardaÄı Pirinç
1 Su BardaÄı Bezelye
2 Adet Havuç
½ Demet Dereotu
1 Yemek KaÅıÄı TereyaÄı
1 Yemek KaÅıÄı ZeytinyaÄı
Tuz
Sıcak Su
Tarifi
Havuçları küp küp doÄrayıp bezelyeyle beraber haÅlayın. Sebzeler haÅlanırken pirinci yıkayıp sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. BeklettiÄiniz pirinci yıkayıp süzülmesi için kenara kaldırın. Daha sonra zeytinyaÄı ve tereyaÄını tavaya alın. Süzülen pirinci ve tuzu ilave edip 10 dakika kavurun. Pirinçler tane tane olmaya baÅlayınca haÅladıÄınız bezelye ve havucu da ekleyip bir iki kez çevirin. Pirincin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateÅte piÅirin. Pilav suyunu çekmeye baÅladıÄında ince kıyılmıŠdereotunu ilave edip tencerenin kapaÄını kapatın. Pilav demlenince karıÅtırıp servis edin.
Bezelyeli Pilav
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder