26 Ocak 2013 Cumartesi

Havuçlu Mısırlı Pilav

Havuçlu Mısırlı Pilav Havuçlu Mısırlı Pilav 
Malzemeler:

  • 3 sb. pirinç 
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yk. kuÅŸ üzümü
  • 1 sb. mısır
  • 4/3 sb. sıcak su
  • Tuz, karabiber, yenibahar


Yapılışı:

  • Pirinç ılık tuzla suda yarım saat bekletilir.
  • Havuç soyularak tavla zarı formunda doÄŸranır. Tencereye yaÄŸ konarak havuçlar sotelenir.
  • NiÅŸastasından iyice arındırılmış pirinç süzülerek tencereye aktarılır. Mısır ilave edilerek pirinçler iyice kavrulur.
  • Sıcak suyu ve yıkanmış kuÅŸ üzümleri eklenerek tuzu atılır.
  • Kısık ateÅŸte pirinç suyunu çekene kadar piÅŸirilir.
  • Ocaktan alındıktan sonra yenibahar ve karabiber eklenerek karıştırılır. 15 dk demlendirilir.
  • Sıcak servis yapılır.

Tarifin Özellikleri:

Sebzeli bir pilav çeşididir.

Pirinç nişastasından arındırılırken kırmamaya dikkat edilmelidir.

Ortalama maliyeti 6.50 tl’dir.


Havuçlu Mısırlı Pilav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder