Havuçlu Mısırlı PilavÂ
Malzemeler:
- 3 sb. pirinçÂ
- 1 orta boy havuç
- 1 yk. kuŠüzümü
- 1 sb. mısır
- 4/3 sb. sıcak su
- Tuz, karabiber, yenibahar
YapılıÅı:
- Pirinç ılık tuzla suda yarım saat bekletilir.
- Havuç soyularak tavla zarı formunda doÄranır. Tencereye yaÄ konarak havuçlar sotelenir.
- NiÅastasından iyice arındırılmıŠpirinç süzülerek tencereye aktarılır. Mısır ilave edilerek pirinçler iyice kavrulur.
- Sıcak suyu ve yıkanmıŠkuŠüzümleri eklenerek tuzu atılır.
- Kısık ateÅte pirinç suyunu çekene kadar piÅirilir.
- Ocaktan alındıktan sonra yenibahar ve karabiber eklenerek karıÅtırılır. 15 dk demlendirilir.
- Sıcak servis yapılır.
Tarifin Ãzellikleri:
Sebzeli bir pilav çeÅididir.
Pirinç niÅastasından arındırılırken kırmamaya dikkat edilmelidir.
Ortalama maliyeti 6.50 tl’dir.
Havuçlu Mısırlı Pilav
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder