28 Ocak 2013 Pazartesi

Gülüm Kurabiye

Malzemeler:
250 gr yumuÅŸak margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
2 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi:
4 Adet elma
1 kahve fincanı sarı üzüm
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Gülüm Kurabiye tarifi

Yapılışı: Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin. Tarçın döküp soğumaya bırakın.
Hazırlanışı:
Margarini, yoğurt ve pudra şekeri ile karıştırın. Üzerine elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip yoğurun. 5-10 dakika kadar dinlendirin.
Cevizden büyük parçalar koparıp elle hafif inceltin. İki karşılıklı kenarını keserek, ortalarına hazırladığınız iç malzemeden koyarak dört kenarını da ortaya doğru gül şeklinde kapatın.
Tepsiye dizerek180 derece ısıdaki fırında pembe renkte pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun. Gülümseme

Sponsorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder