Malzemeler :
Krep İçin :
2 su b. un
3 yumurta
1 su b.sıvıyaÄ
2 su b.süt
Tuz
İç Harcı İçin:
400 gr.kuzu eti
2 soÄan
2 diŠsarımsak
2 defne yapraÄı
1 çorba k.domates salçası
1 kase mantar
Tuz
Karabiber
Sade organik taze kekik
Su
HazırlanıÅı:
İç harcı için kuzu etini tencereye alarak sıvıyaÄda kavurmaya baÅlayın. Etler sulanıp tekrar suyunu çekmeye baÅlayınca üzerine soÄan ve mantarı ekleyin.
Bir süre kavrulduktan sonra üzerine salça ve defne yapraÄını da ekleyin. Krebi için yumurtaları karıÅtırma kabına alın. Ãzerine süt, sıvıyaÄ, tuz ve unu alarak çırpın. Krepleri piÅirdikten sonra tezgaha yayın. ÃZerine hazırladıÄınız iç harcı paylaÅtırarak kapatın. Fırın tepsisine dizerek üzerlerine birer dilim kaÅar peyniri koyarak 180 derecede piÅirin.
samanyoluhaber.com
Manisa Kebabı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder