26 Ocak 2013 Cumartesi

Manisa Kebabı Tarifi



Malzemeler :


Krep İçin :

2 su b. un

3 yumurta

1 su b.sıvıyağ

2 su b.süt

Tuz




İç Harcı İçin:

400 gr.kuzu eti

2 soÄŸan

2 diş sarımsak

2 defne yaprağı

1 çorba k.domates salçası

1 kase mantar

Tuz

Karabiber

Sade organik taze kekik

Su

Hazırlanışı:

İç harcı için kuzu etini tencereye alarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Etler sulanıp tekrar suyunu çekmeye başlayınca üzerine soğan ve mantarı ekleyin.


Bir süre kavrulduktan sonra üzerine salça ve defne yaprağını da ekleyin. Krebi için yumurtaları karıştırma kabına alın. Üzerine süt, sıvıyağ, tuz ve unu alarak çırpın. Krepleri pişirdikten sonra tezgaha yayın. ÜZerine hazırladığınız iç harcı paylaştırarak kapatın. Fırın tepsisine dizerek üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyarak 180 derecede pişirin.

samanyoluhaber.com


Manisa Kebabı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder