Tandır BöreÄi (Kayseri)
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
- 2 su bardaÄı su veya süt
- 1 yemek kaÅıÄı zeytinyaÄı
- 1 tatlı kaÅıÄı tuz
- 1/2 paket yaÄ maya veya 1 çay kaÅıÄı kabartma tozu
- AlabildiÄince un
Arası İçin:
- 1 paket margarin veya tereyaÄı
- 1/2 su bardaÄı tahin
İçi İçin:
- KavrulmuŠkıyma veya peynir
Ãzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaÅıÄı zeytinyaÄı
- Susam
HazırlanıÅı:
- Hamur malzemesi karıÅtırılıp, alabildiÄince un ilavesi ile kulak memesi kıvamında yoÄrulur ve hamur iki bezeye ayrılır.
- Ä°lk hamur açılabildiÄi kadar ince açılıp, üzerine erimiÅ yaÄ ve tahin karıÅımından sürülür.
- Hamurun ortasına bir tabak koyulup, etrafı kesilir. Kenarındaki parçada 8 parçaya bölünerek ortadaki parçanın üzerine yerleÅtirilir.
- Altta kalan hamurun kenarla üstteki hamurların üzerine kapatılıp, aynı Åekilde hazırlanan diÄer hamurlarla birlikte buzdolabına kaldırılır.
- Ãzerine iç yayılıp, için üzerine de açılan diÄer hamur yerleÅtirilir.
- Yumurta sarısı, zeytinyaÄı ile karıÅtırılıp, hamurun üzerine sürülür ve susam serpilir.
- EÄer hamur mayalı ise hiç bekletmeden 180 C derece fırında kızarıncaya kadar piÅirilir.
Püf Noktası: Hamur mayalı olursa bekletmeden fırına verilmeli yoksa hamur mayalanır ve katlar oluÅmaz.
ÃzelliÄi: Tandır böreÄi, Kayseri de her evde piÅen geleneksel bir börektir.
Tarifin Ãzellikleri:
Tandır BöreÄi (Kayseri)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder