MALZEMELER :
· 1/2 Kg Erik
· 4 su bardaÄı yoÄurt
· 1 demer taze soÄan (robottan geçirilmiÅ)
· 2 diŠsarımsak
· kiÅniÅ
· 4 yumurta (haÅlanmıÅ)
· 2 çorba kaÅıÄı mısır unu
· 1 çorba kaÅıÄı acıka
Sızbal Ãekez tarifi
Erikler az suyla piÅirilir süzgeçten geçirilir. Ãıkan püre bir taÅım kaynatılır. İçine ince kıyılmıŠtaze soÄan sarımsak kiÅniÅ mısır unu konup bir iki kez çevrilir ateÅten alınır. Acıka konur soÄutulur. YoÄurt ve küp küp doÄranmıŠhaÅlanmıŠyumurta konur ve karıÅtırılır. Ãzeri taze yeÅillikle süslenir.
Sponsorlar
Sızbal Ãekez
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder