28 Ocak 2013 Pazartesi

Sızbal Çekez

MALZEMELER :

· 1/2 Kg Erik

· 4 su bardağı yoğurt

· 1 demer taze soğan (robottan geçirilmiş)

· 2 diş sarımsak

· kişniş

· 4 yumurta (haşlanmış)

· 2 çorba kaşığı mısır unu

· 1 çorba kaşığı acıka

Sızbal Çekez  tarifi

Erikler az suyla pişirilir süzgeçten geçirilir. Çıkan püre bir taşım kaynatılır. İçine ince kıyılmış taze soğan sarımsak kişniş mısır unu konup bir iki kez çevrilir ateşten alınır. Acıka konur soğutulur. Yoğurt ve küp küp doğranmış haşlanmış yumurta konur ve karıştırılır. Üzeri taze yeşillikle süslenir.

Sponsorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder