Malzemeler:
- 2 su bardaÄı pirinç
- 2,5 su bardaÄı su
- 3/4 çay bardaÄı sıvı yaÄ
- 250 gr kuÅbaÅı et
- Tuz, karabiber
- 1 adet soÄan
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 4-5 adet sivribiber
- 1/4 limon suyu
HazırlanıÅı:
Pirinçler ılık tuzlu limonlu suda yarım saat bekletilir. Etler tencereye alınır, suyunu salıp çekene dek kavrulur. Etlerin üzerini iki parmak aÅacak kadar sıcak su ve tuz ekleyerek piÅirilir. Pirinçler niÅastası gidene dek yıkanır ve suyu süzülür. Tencereye sıvıyaÄ alınır, pirinçler eklenip kavrulur. Etler ayrı bir tencereye alınır. Ãzerine rendelenmiÅ havuç yayılır. Ãzerine piyaz doÄranmıŠsoÄanlar yayılır. Ãzerine küçük doÄranmıŠsivri biberler ve rendelenmiÅ domates yayılır. Sebzelerin üzerine pirinçler yayılarak sıcak et suyu eklenir ve tuz ayarlanır. Pilav aÄır ateÅte piÅirilir. AteÅten alınıp 15- 20 dk demlendirilerek ters çevrilerek servis yapılır.
Büryan Pilavı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder