26 Ocak 2013 Cumartesi

Ispanaklı Boşnak Böreği

Ispanaklı Boşnak BöreğiIspanaklı Boşnak Böreği
MALZEMELER:


Hamuru İçin:

  • 6 su bardağı un 
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvıyaÄŸ
  • AlabildiÄŸince ılık su

Arası İçin:

  • 250 gr tereyağı veya margarin


İçi İçin:

  • 1 kg ıspanak
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soÄŸan
  • Yeterince tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyaÄŸ

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

  • Hamur İçin; Un, tuz ile karıştırılıp, sıvıyaÄŸ ve yeterince ılık su eklenerek kulak memesi yumuÅŸaklığında bir hamur yoÄŸrulur. Ve 10 dakika dinlendirilir. Hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılıp, her biri tabak büyüklüğünde açılır. YaÄŸ eritilip, açılan hamurların üzerine sürülür. Her biri elle mümkün olduÄŸunca ince açılıp, karşılıklı iki kenar ortaya doÄŸru katlanır.
  • İçi İçin; Ä°nce kıyım soÄŸan sıvıyaÄŸda kavrulur. Ãœzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Ispanak kendi suyu ile hafif haÅŸlanıp suyu iyice sıkıldıktan sonra ince, ince doÄŸranarak, kıymaya ilave edilir. Yeterince tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek ocaktan indirilir. Hamurların katlanan kısımlarına iç yapılıp, iki taraftan ortaya doÄŸru rula ÅŸeklinde sarılır ve bıçakla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan tüm hamurlar yaÄŸlanmış tepsiye ortadan baÅŸlanarak spiral ÅŸeklinde dizilir. Ãœzerine yumurta sarısı ve kalan yaÄŸ sürülerek 200 C derece fırında kızarıncaya kadar piÅŸirilir.

Püf Noktası: Hamurlar yırtılmaması için elle esnetilerek açılmalıdır.

Tarifin Özellikleri:

  • Ãœrünün çeÅŸidi: açma börek
  • PiÅŸirme tekniÄŸi ve özellikleri: fırında
  • Hazırlıkta kullanılan araçlar: yoÄŸurma kabı, oklava, tava, tahta kaşık, yumurta fırçası
  • Sunum ve servis ÅŸekilleri: 2 dilim börek yanında yoÄŸurt ile
  • Porsiyon sayısı: 15 kiÅŸilik
  • Ãœrün ve ana malzemenin besin deÄŸeri: bol karbonhidrat ve yaÄŸ, ıspanaktan dolayı C vitamini içerir.
  • Maliyeti: 14 tl

  • Ispanaklı BoÅŸnak BöreÄŸi

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder