Ispanaklı BoÅnak BöreÄi
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
- 6 su bardaÄı unÂ
- 2 tatlı kaÅıÄı tuz
- 1 çorba kaÅıÄı sıvıyaÄ
- AlabildiÄince ılık su
Arası İçin:
- 250 gr tereyaÄı veya margarin
İçi İçin:
- 1 kg ıspanak
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soÄan
- Yeterince tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyaÄ
Ãzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
HazırlanıÅı:
- Hamur İçin; Un, tuz ile karıÅtırılıp, sıvıyaÄ ve yeterince ılık su eklenerek kulak memesi yumuÅaklıÄında bir hamur yoÄrulur. Ve 10 dakika dinlendirilir. Hamur limon büyüklüÄünde bezelere ayrılıp, her biri tabak büyüklüÄünde açılır. YaÄ eritilip, açılan hamurların üzerine sürülür. Her biri elle mümkün olduÄunca ince açılıp, karÅılıklı iki kenar ortaya doÄru katlanır.
- İçi İçin; Ä°nce kıyım soÄan sıvıyaÄda kavrulur. Ãzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Ispanak kendi suyu ile hafif haÅlanıp suyu iyice sıkıldıktan sonra ince, ince doÄranarak, kıymaya ilave edilir. Yeterince tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek ocaktan indirilir. Hamurların katlanan kısımlarına iç yapılıp, iki taraftan ortaya doÄru rula Åeklinde sarılır ve bıçakla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan tüm hamurlar yaÄlanmıŠtepsiye ortadan baÅlanarak spiral Åeklinde dizilir. Ãzerine yumurta sarısı ve kalan yaÄ sürülerek 200 C derece fırında kızarıncaya kadar piÅirilir.
Püf Noktası: Hamurlar yırtılmaması için elle esnetilerek açılmalıdır.
Tarifin Ãzellikleri:
Ispanaklı BoÅnak BöreÄi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder