Malzemeler
â¢Â 4 su bardaÄı baldo pirinç
â¢Â 50 gr. kuru üzüm
â¢Â 100 gr. ceviz içi
â¢Â 1 soÄan
â¢Â 1 tatlı kaÅıÄı yenibahar
â¢Â 1 tatlı kaÅıÄı karabiber
â¢Â 1 tatlı kaÅıÄı tarçın
â¢Â 7 bardak tavuk suyu veya et suyu
â¢Â 4 çorba kaÅıÄı tereyaÄı
â¢Â tuz
Süleymaniye Pilavı Tarifi
Pirinci ayıklayın ve tuzlu suda bir saat bekletin. Bolca suda yıkayın ve süzün. TereyaÄını tencereye koyun ve eritin. Küçük doÄranmıŠsoÄanı ekleyin ve pembeleÅinceye kadar kavurun. Pirinci ve kuru üzümleri de ekleyin, kavurmaya devam edin. Kavrulan pirincin üzerine kaynamıŠsuyu ve tüm baharatları tuzla birlikte ilave edin. Tencerenin kapaÄını kapatın ve çok kısık ateÅte pirinç suyunu çekene kadar piÅirin. Tencereyi ateÅten alırken cevizi de ekleyin ve 10 dakika bekletin.
Sponsorlar
Süleymaniye Pilavı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder