BeÅamel Soslu Ispanak
Malzemeler
1 Kg. Ispanak
1 Adet Kuru SoÄan
2 DiŠSarımsak
300 Gr. Mantar
Tuz
ZeytinyaÄı
Karabiber, Pulbiber
1 Su BardaÄı RendelenmiÅ KaÅar Peyniri
BeÅamel Sos İçin
1.5 Ãorba KaÅıÄı TereyaÄı
1 Ãorba KaÅıÄı Un
2 Su BardaÄı Süt
Tarifi
Ispanakları ayıklayıp yıkayın çok küçük olmayacak Åekilde doÄrayın. SoÄan ve sarımsaÄı yemeklik doÄrayıp zeytinyaÄında rengi deÄiÅene kadar soteleyin. Ispanak ve doÄranmıŠmantarları ilave edip mantarlar yumuÅayana kadar piÅirin. Baharat ve tuzunu ayarlayıp tencereyi ocaktan alın. Ispanak ve mantarları ısıya dayanıklı bir fırın kabına alıp beÅamel sosu hazırlayın. Bir tavaya tereyaÄını alıp eritin. Eriyen tereyaÄına unu ekleyip rengi deÄiÅene dek kavurun. Daha sonra una sütü azar azar döküp topaklanmaması için sürekli karıÅtırın. Sos koyulaÅıp göz göz olunca tuzunu ayarlayıp tavayı ocaktan alın. HazırladıÄınız beÅamel sosu ıspanakların üzerine döküp en son kaÅar peynirini serpip önceden ısıtılmıŠfırında kızarana kadar piÅirin.
BeÅamel Soslu Ispanak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder