MALZEMELER
2,5 su bardaÄı un
3 yemek kaÅıÄı margarin (eritilip, ılıtılmıÅ)
1 tatlı kaÅıÄı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardaÄı lor peyniri
Yarım su bardaÄı rendelenmiÅ beyaz peynir
Ya da 1 su bardaÄı lor peyniri veya 1 su bardaÄı rende beyaz peynir
1 su bardaÄı doÄranmıŠama suyu süzdürülmüŠdomates (yada 1 kutu yani 200 gr.lık doÄranmıŠdomates konservesi, yine suyunu süzdürelim.)
Ãzerine sürmek için:
Yarım çay bardaÄı süt (süt çöreÄin kızarmasını saÄlayacaktır)
Domatesli Katya EkmeÄi tarifi
Ãncelikle derin bir yoÄurma kabının içine unu, tuzu ve kabartma tozunu koyarak elimizle iyice karıÅtıralım. EritilmiÅ-ılıtılmıŠmargarini, peynirleri ve suyu süzdürülmüŠdomatesleri ekleyerek yoÄurmaya baÅlayalım. Hamur tam kulak memesi yumuÅaklıÄına gelip, iyice özleÅtiÄinde artık kıvama gelmiÅ demektir. Ancak hamur elinize hafifçe yapıÅabilir, bunu önemsemeyin. Ãünkü bir tasın içine koyacaÄımız 2-3 yemek kaÅıÄı sıvıyaÄla elimizi batırıp hamura Åekil vereceÄiz. O zaman göreceksiniz ki hiç elinize bulaÅmayacaktır.
Ãncelikle fırın tepsimizi yine oda sıcaklıÄında yumuÅamıŠya da eritilmiÅ margarinle iyice yaÄlayalım. Bir taraftan da çöreÄimize Åekil vermek için elimizi hafifçe sıvıyaÄa batırıp, hamurdan pinpon topu büyüklüÄünde parçalar koparalım. Ä°ki elimizin arasında iyice yuvarladıÄımız hamurlarımızı sosis gibi uzatalım. Åöyle iki parmak kalınlıÄında 10 cm uzunluÄunda Åekiller verip, yaÄlanmıŠtepsiye en az 2 parmak aralıklarla dizelim. Ãöreklerin üzerlerine ya bir fırça yardımıyla ya da bir kaÄıt peçetenin ucunu süte batırarak sürelim. Sonra da keskin bir bıçaÄın ucuyla çöreklerin üzerini en fazla yarım santim derinliÄinde tam ortadan çizelim. Ä°sterseniz üzerlerine çörekotu veya susam da serpiÅtirebilirsiniz.
Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve fırının tam orta gözünde 30-35 dakika kadar, çörekler kırmızılaÅıncaya deÄin kızartalım. Hemen tepsiyi fırından alalım ve dıÅarıda soÄumaya bırakalım. Sonra da servise sunalım.
Sponsorlar
Domatesli Katya EkmeÄi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder