Armutlu Kahveli Kek
Malzemeler:
- 3 Yumurta
- 1 Su B. Toz Åeker
- 1 Su B. Süt
- 1 Su B. SıvıyaÄ
- 1 Ãorba K. Kakao
- 1 Pk. Vanilya
- 1 Pk. Kabartma Tozu
- 1 Portakal KabuÄu Rendesi
- Ustasından Un Ãlçüsü
Islatmak İçin:
- 1 Ãorba K. Granül Kahve
- 2 Ãorba K. Toz Åeker
- 1 Su B. Süt
Ara Katlar İçin:
- 4 Armut
- 1 Su B. Toz Åeker
- 1 Ãay K. Karanfil
HazırlanıÅı:
Yumurtaları karıÅtırma kabına kırıyoruz. Åekeri döküp mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. Süt, sıvıyaÄ, kakao, vanilya, kabartma tozu, portakal kabuÄu rendesi ve 6 çorba kaÅıÄı unu koyup karıÅtırıyoruz.
YaÄlanmıŠkek kalıbına karıÅımı döküp önceden ısıtılmıŠ180 derece fırında piÅiriyoruz. Ara katları için, armutu soyup dilimliyoruz. Tencereye koyuyoruz. Toz Åeker ve karanfili katıp kendi suyu ile kısk ateÅte kapaÄı kapalı olarak piÅiriyoruz.
PiÅen armutları soÄumaya bırakıyoruz. PiÅen keki fırından çıkarıp servis tabaÄına ters çeviriyoruz. Keki kalıbından ayırıyoruz. Kek soÄuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz. Keki ıslatmak için, granül kahve, toz Åeker ve sütü kaseye koyup karıÅtırıyoruz.
Kekin alt tabanını ıslatıyoruz. SoÄuyan armutların yarısını diziyoruz. DiÄer kekide ıslatıp armutun üzerine kapatıyoruz. Kalan armutları üzerine dizip servis ediyoruz.
Armutlu Kahveli Kek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder