GEREKLÄ° MALZEMELER (4 KiÅilik)Süre: 30 dak 1 Porsiyon 250 Kalori
* 500 gr dondurulmuÅ veya taze tarak, ikiye bölünmüÅ
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaÅıÄı doÄranmıŠtaze maydanoz
1 diÅ sarımsak, iyice doÄranmıÅ
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyaÄı, eritilmiÅ
4 limon parçası, süslemek için
Pastırmalı Tarak Kebabı tarifi
1 â AyıklanmıŠtarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin.Tuz ve karabiberle tatlandırın.
2 â Orta ateÅte bir taÅım kaynatın.AteÅi kısıp tencerenin kapaÄını kapatarak 5 dakika piÅirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.
3 â Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsaÄı karıÅtırın.Tarakları bu karıÅıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.
4 â Izgarayı yüksek ateÅte ısıtın.
5 â Tarak ve pastırma dilimlerini ÅiÅlere geçirin.
ÅiÅleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiÅ tereyaÄını sürün.10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada piÅirin.
6 â Servis tabaÄına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
ALTERNATÄ°F:
Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz.Karideslerin arasına defne yaprakları,soÄan dilimleri ve limon parçalan da konabilir.
SERViS ÃNERiLERi:
KarıÅık yeÅil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın
Sponsorlar
Pastırmalı Tarak Kebabı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder