Malzemeler.
GEREKLÄ° MALZEMELER (5 KiÅilik) Süre:40 dak.
* 10 Kare Milföy Hamuru
* 400 gr Hamsi
* 1 SoÄan
* 1 Kahve Fincanı Margarin
* 3 Yumurta
* 4-5 Dal Maydanoz
* 2 Ãorba KaÅıÄı YoÄurt
* Tuz,Karabiber
Balıklı Bohaça tarifi
1 â Milföy hamurunu buzluktan çıkarın.Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doÄrayın. Yumurtaların ikisini katı baÅlayıp dilimleyin.1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın.SoÄanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doÄrayın.
2 â Margarini tavada eritip doÄranmıŠsoÄan ve balıkları ekleyin.5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın.HaÅlanmıŠyumurta dilimleri, maydanoz,yoÄurt,tuz ve karabiber ekleyip iyice karıÅtırın.
3 â Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladıÄınız balıklı karıÅımı üzerlerine paylaÅtırın.Bohça Åeklinde katlayıp kenarlarını yapıÅtırın.Ãzerlerine çırpılmıŠyumurta sürüp önceden ısıtılmıŠ220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika piÅirin.Sıcak olarak servis yapın.
Sponsorlar
Balıklı Bohaça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder