26 Ocak 2013 Cumartesi

Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav



2,5 Su B. Pirinç

3 Patlıcan

250 Gr. Dana Bonfile

1 SoÄŸan

2 Domates

2 Defne Yaprağı

1 Çorba K. Tereyağı

Sıvıyağ

Tuz,Su
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Küp küp doğrayın ve sıvıyağda kızartın.Bonfileyi ince ince kıyın. Güvece sıvıyağ döküp etleri kavurun. Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğanla birlikte pişirin. Ardından yıkanmış pirinci ve tereyağını ekleyin. Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ilave edin.


Defne yapraklarını atın ve tuzunu ekleyin. Sıcak su ekleyin. Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin. 180 derecelik fırının orta katında pişirebilirsiniz. Pilav fırından çıkınca üzerine kızarmış patlıcanları dökün ve servis edin.


Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder