2,5 Su B. Pirinç
3 Patlıcan
250 Gr. Dana Bonfile
1 SoÄan
2 Domates
2 Defne YapraÄı
1 Ãorba K. TereyaÄı
SıvıyaÄ
Tuz,Su
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Küp küp doÄrayın ve sıvıyaÄda kızartın.Bonfileyi ince ince kıyın. Güvece sıvıyaÄ döküp etleri kavurun. Etler suyunu çekince, yemeklik doÄranmıŠsoÄanla birlikte piÅirin. Ardından yıkanmıŠpirinci ve tereyaÄını ekleyin. Kabuklarını soyup minik küpler halinde doÄradıÄınız domatesleri de ilave edin.
Defne yapraklarını atın ve tuzunu ekleyin. Sıcak su ekleyin. Kaynamaya baÅladıÄı anda kapaÄını kapatın ve fırına yerleÅtirin. 180 derecelik fırının orta katında piÅirebilirsiniz. Pilav fırından çıkınca üzerine kızarmıŠpatlıcanları dökün ve servis edin.
Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder