Kestaneli Pasta Tarifi
Malzemeler
500 Gr.Kestane
2 Su BardaÄı Süt
1 Adet Ãubuk Vanilya
1.5 Su BardaÄı Åeker
1 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek KaÅıÄı KaÅıÄı Kakao
1 Yemek KaÅıÄı Margarin
½ Su BardaÄı Ceviz İçi
1 Adet Hazır Kek
10 Adet Kestane Åekeri
1 Ãay BardaÄı Süt
Tarifi
Kestaneleri kolay çizilmesi için sıcak suyla yıkayın. Ardından bir bıçak yardımıyla çizin. ÃizilmiÅ kestaneleri içi su dolu bir tencerede hafifçe haÅlayın. Kestaneleri çıkarıp dıŠkabuklarını soyun. Kestaneleri çubuk vanilya ve sütle birlikte tencereye koyarak yumuÅayana dek haÅlayın.Ãubuk vanilyayı tencereden çıkarın.Robotta kestaneleri parçalayın.Åekeri ilave ettikten sonra bir süre daha karıÅtırın.Robotun kapaÄını açarak kestanelerin soÄumasını bekleyin.Kestaneler soÄuduktan sonra bir yumurtanın sarısını iki yemek kaÅıÄı kakaoyu,bir yemek kaÅıÄı margarini ve yarım su bardaÄı ceviz içini ekleyin.Bir süre daha karıÅtırın.Ortadan ikiye ayrılmıŠhazır kekin alttaki kalan bölümünü servis tabaÄına yerleÅtirin ve bir çay bardaÄı süt ile ıslatın.Kestaneli kremanın bir bölümüyle kekin orta kısmını kalanıyla da kekin üzerini ve kenarlarını hiç boÅ yer kalmayacak Åekilde kaplayın.Pastanın üzerini kestane Åekeri ile süsleyip servis edin.
Kestaneli Pasta Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder