23 Ocak 2013 Çarşamba

Kestaneli Pasta Tarifi

Kestaneli Pasta Tarifi

Malzemeler

500 Gr.Kestane
2 Su Bardağı Süt
1 Adet Çubuk Vanilya
1.5 Su Bardağı Şeker
1 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek Kaşığı Kaşığı Kakao
1 Yemek Kaşığı Margarin
½ Su Bardağı Ceviz İçi
1 Adet Hazır Kek
10 Adet Kestane Åžekeri
1 Çay Bardağı Süt

Tarifi

Kestaneleri kolay çizilmesi için sıcak suyla yıkayın. Ardından bir bıçak yardımıyla çizin. Çizilmiş kestaneleri içi su dolu bir tencerede hafifçe haşlayın. Kestaneleri çıkarıp dış kabuklarını soyun. Kestaneleri çubuk vanilya ve sütle birlikte tencereye koyarak yumuşayana dek haşlayın.Çubuk vanilyayı tencereden çıkarın.Robotta kestaneleri parçalayın.Şekeri ilave ettikten sonra bir süre daha karıştırın.Robotun kapağını açarak kestanelerin soğumasını bekleyin.Kestaneler soğuduktan sonra bir yumurtanın sarısını iki yemek kaşığı kakaoyu,bir yemek kaşığı margarini ve yarım su bardağı ceviz içini ekleyin.Bir süre daha karıştırın.Ortadan ikiye ayrılmış hazır kekin alttaki kalan bölümünü servis tabağına yerleştirin ve bir çay bardağı süt ile ıslatın.Kestaneli kremanın bir bölümüyle kekin orta kısmını kalanıyla da kekin üzerini ve kenarlarını hiç boş yer kalmayacak şekilde kaplayın.Pastanın üzerini kestane şekeri ile süsleyip servis edin.


Kestaneli Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder