GEREKLÄ° MALZEMELER (4 KiÅilik) Süre: 1 Saat 10 dak 1 Porsiyon 150 Kalori
* 750 gr bezelye â 6 tane en iyi kabuÄu ayırın
* 500 gr fasulye
* 25 gr margarin veya tereyaÄı
* 1 büyük soÄan â iyice rendelenmiÅ
* 850 ml tavuk suyu
* 1 demet taze nane
* Tuz ve taze öÄütülmüŠkarabiber
* 150 ml yoÄurt
* 1/4 çay kaÅıÄı köri
* 1 baÅ sarmısak, ezilmiÅ
* 4 küçük yaprak nane, süslemek için
SoÄuk Bezelye Ve Fasülye Ãorba tarifi
SoÄuk Bezelye ve Fasulye Ãorbası
1 â Margarini tavada eritin.1 SoÄanı ekleyin ve yumuÅayıp hafifçe kızarıncaya kadar 5 dakika piÅirin.
2 â Tavuk suyunu ekleyip bir taÅım kaynatın, sonra bezelyeleri,ayırdıÄınız bezelye kabuklarını,fasulyeyi,naneyi,tuz ve biberi ekleyin.AteÅi kısın ve tencerenin aÄzını kapatıp 20 dak.piÅirin.
3 â Bezelye kabuklarını ve naneleri çıkartıp çorbayı ılındırarak blenderâdan geçirin.Tamamiyle soÄumaya bırakın.
4 â Bir kasede yoÄurt,köri ve sarmısaÄı karıÅtırın.Buna 6 kaÅık çorbayı ekleyip tekrar soÄuk çorbaya karıÅtırın.En az 30 dak.buzdolabında saklayın.
Servis etmek için:4 tane soÄutulmuÅ kaseye çorbayı döküp,nane yapraklarıyla süsleyin.
ALTERNATÄ°F:
DonmuÅ sebze kullandıÄınız takdirde 350 g. bezelye ve 225 g.fasulye kullanmanızı öneririz. EÄer çorbayı sıcak sunmak isterseniz 3â²Ã¼n sonuna kadar uygulayın ama soÄutmayın.Bir tencereye dökün.
Kaynatmadan hafifçe ısıtın ve sonra yoÄurt karıÅımını döküp, karıÅtırın.
DONDURMA:
SoÄumuŠçorbayı bir kaba koyup 6-8 hafta dondurun. Servis etmek için: Ãorbayı 6-7 saat buzdolabında, ara sıra karıÅtırarak çözdürün. EÄer çok koyuysa biraz soÄuk süt ilave edin.
Sponsorlar
SoÄuk Bezelye Ve Fasülye Ãorba
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder