Ä°zmir Ãorbası
MALZEMELER
- 3 çorba k. pirinç
- 1 çay b. buÄday
- 1 su b. et suyu
- su
- tuz
TERBÄ°YESÄ° Ä°ÃÄ°N:
- 1 kase yoÄurt
- yarım limon
- 1 yumurta
- 2 çorba k. un
ÃZERÄ° Ä°ÃÄ°N:
- 1 tutam maydanoz
- 4 dal taze soÄan
- 1 çorba k. tereyaÄı
HAZIRLANIÅI: BuÄdayı haÅlıyoruz. BuÄday haÅlanınca içine pirinci ilave ediyoruz. Et suyunu döküyoruz. Terbiyesi için, yoÄurdun üzerine unu döküyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı da kırıyoruz ve çırpma teliyle çırpıyoruz.
Ãnce soÄuk su verip çırpıyoruz. Ãırpmaya devam ederek sıcak suyunu da veriyoruz.Terbiyeyi tencereye dökerken bir yandan da karıÅtırıyoruz. Bir süre ocakta kaynatıyoruz. Maydanoz ve soÄanı doÄruyoruz.
TereyaÄını tavada eritiyoruz. İçine maydanoz ve soÄanı koyarak karıÅtırıyoruz. Ãorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
Ä°zmir Ãorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder