23 Ocak 2013 Çarşamba

Noodle

Malzemeler
Bir paket noodle makarna
3-4 Adet Taze SoÄŸan
1 Adet havuç
2 Adet Kırmızı biber
2 Avuç kadar soya filizi
4 Çorba kaşığı soya sosu
1 Çorba kaşığı nişasta
Margarin yada sıvı yağ

Tarifi
Öncelikle bir tencerede noodleları haşlamak için suyunuzu kaynatın. Kaynayan suya noodle makarnanızı atarak 4-5 dakika kadar haşlayın. Ayrı bir tabakta yağınızı tencereye koyun ve içine tüm sebzelerinizi atın sebzelerinizi çok pişmeyecek şekilde çiğe yakın olacak şekilde pişirin. Bundan sonra sebzelerin içine nişasta sosu, soya sosu atın ve hemen ardından haşlanmış noodlelarınızı sebzelerin içine atın. Yüksek ısıda noodlelar ile sebzelerinizi harmanlayacak şekilde ısıtın sebzeler ve noodle harmanlanınca yemeğiniz hazır demektir. Harmanlama işlemi çok uzun sürmemeli noodlelar ile sebze iyice harman olunca ateşi kapatabilirsiniz.
Not: Noodle için acı hazır soslar noodle paketlerinin içinden çıkmakta ve noodle makarnaya çok ayrı bir lezzet katmakta eğer acı seviyorsanız noodle bu sos ile tatlandırabilirsiniz.


Noodle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder