GEREKLÄ° MALZEMELER (6 KiÅilik)
* Yarım kilo pazı
* Yarım çay bardaÄı sıvıyaÄ
* 1 adet orta boy soÄan
* 200 gram yaÄsız kıyma
* Maydanoz,tuz,karabiber
* 3 adet yufka
* 1 Ãorba kaÅıÄı tereyaÄ
Pazılı Gözleme tarifi
1 â Pazı yapraklarını yıkayıp,sularını iyice süzülmesi için kevgirde bekletelim.SıvıyaÄlı tavada,önce küçük doÄranmıŠsoÄanı ve yaÄsız kıymayı kavuralım.
2 â Ardından suyu süzülmüŠpazıların sap kısımlarını ince doÄrayıp ekleyelim.Bu Åekilde 3 dakika daha kavuralım.Bu defa doÄranmıŠpazı yapraklarını ekleyip kavurmaya devam edelim. AteÅten almadan 1 dakika önce ince kıyılmıŠmaydanoz,tuz ve karabiberi ekleyelim.
3 â AteÅten alıp soÄutalım,1 yufkayı serelim. Yufkanın ortasına pazılı harçtan yayalım.Yufkanın karÅılıklı kenarlarım bohça kapatır gibi kapatalım.
4 â Pazılı yufkayı,çok az sıvıyaÄ sürülmüŠteflon tavada arkalı önlü piÅirelim.DiÄer iki yufkaya da aynı iÅlemi yapalım. HazırladıÄımız pazılı gözlemeye,soÄutmadan arkalı önlü tereyaÄı sürüp, servis yapalım
Sponsorlar
Pazılı Gözleme
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder