MALZEME
⢠2 adet yufka (orta boy)
⢠600 gr. pazı
⢠2 baÅ kuru soÄan (orta boy, Ä°nce kıyılmıÅ)
⢠10 yemek kaÅıÄı margarin
⢠1 çay kaÅıÄı karabiber
⢠1 kahve fincanı kaÅarpeyniri (rendelenmiÅ)
⢠2 adet yumurta (bir kapta çırpılacak)
⢠1 adet yumurta Åansı
⢠1 tatlı kaÅıÄı sıvıyaÄ
⢠6/1 limon suyu, yeterince tuz
Pazıları çok iyi yıkayıp ince kıyarak bir kaba koyalım. Ayrı bir tencerede margaÂrini kızdırıp soÄanı 10-15 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alarak soÂÄumaya bırakalım. Bundan sonra tuzu, karabiberi ve rende kaÅarı serpip bekÂlemeye alalım. Yufkalardan birini tamamen açarak iki adet çırpılmıŠyumurtayı bir fırça aracılıÄıyla yufkanın üzerine eÅit bir Åekilde sürelim ve ikinci yufkanın tam üstüne gelecek Åekilde koyup yapıÅmasını saÄlayalım. Daha önceden haÂzırladıÄımız pazılı harcı yufkanın üzerine yine eÅit bir Åekilde yayıp bir baÅtan bir baÅa dürerek bir tepsiye koyalım. Yumurta sarısını, sıvıyaÄı ve limon suyunu çırÂpıp bir fırça yardımı ile üzerine sürelim ve orta hararetli fırında 25-30 dakika kaÂdar piÅirerek servise verelim.
BEÅAMEL SOSUN YAPILIÅI
YaÄı kızdırıp unu ilave ettikten sonra iki dakika kavuralım ve ocaktan alarak soÂÄumaya bırakalım. Sütü ekledikten sonra üç dakika kaynatarak tuzu atıp ocakÂtan alalım. BeÅamel sosumuz hazırdır.
Sponsorlar
PAZILI DÃRÃM BOREGÄ°
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder